به گزارش پایگاه خبری طلوع سیاست معاون رئیس جمهور گفت: جایزه جهانی امام خمینی (ره) میتواند در شناسایی ارباب فرهنگ و هنر در عرصه جهانی و کسانی که در راستای اندیشه امام راحل اقدامات ارزنده انجام دادند، موثر باشد.
سید محمد حسینی در نخستین همایش معرفی جایزه جهانی امام خمینی (ره) که با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی، صالحی وزیر پیشین امور خارجه، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، رئیس موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی، پیشوایان ادیان توحیدی و جمعی از شخصیتهای خارجی برگزار شد، اظهار داشت: در اواخر دوره مسئولیت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، جایزه جهانی امام خمینی (ره) در اردیبهشت سال ۱۳۹۲ در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شد اما در دولت بعد همانند بسیاری از طرح ها و پروژههای فرهنگی و اقتصادی مورد بی مهری قرار گرفت و عملیاتی نشد.
وی افزود: حال پس از وقفه ۱۰ ساله خرسندیم که عزم جدی برای تحقق آن وجود دارد، جایزه جهانی امام خمینی (ره) می تواند در شناسایی ارباب فرهنگ و هنر در عرصه جهانی و کسانی که در راستای اندیشه امام راحل اقدامی ارزندهای کردهاند و نیز در ترویج اندیشههای ناب امام در عرصه بین المللی نقش آفرینی مثبتی داشته اند، مؤثر باشد، لذا اهتمام برای برگزاری جایزه این رویداد، بسیار ارزنده است.
معاون پارلمانی رئیس جمهور با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی ایران با سایر انقلاب های جهان دارای وجه تمایز است، گفت: مهمترین وجه تمایز انقلاب ما در شخصیت جامعالاطراف امام جلوه می کند و همانطور که رهبر فرزانه انقلاب در بیانیه گام دوم مطرح کردند تفاوت انقلاب اسلامی ایران با انقلابهای بزرگ دنیا نظیر انقلاب فرانسه، اکتبر روسیه، نقش رهبری، ایمان و نقش گسترده مردم و باور امام خمینی (ره) به حضور و نقش آفرینی مردم در تمام مراحل انقلاب بود.
حسینی تاکید کرد: امام راحل شخصیتی فرازمانی و فرامکانی است که با گذشت زمان عظمت اندیشه و حقانیت مواضع ایشان برای افکارعمومی روشن تر می شود.
وی با بیان اینکه امام راحل از ابتدای جوانی اندیشه و تفکر انقلابی داشت، گفت: در یادداشتی که از ایشان در کتابخانه وزیری یزد از سال ۱۳۲۳ موجود است، با ذکر آیه «قل انما اعظکم بواحده أن تقوموا لله» قیام برای خدا را تشریح کرده و از آن زمان در اندیشه ساقط کردن رژیم ستمشاهی و برپایی نظامی عادلانه و دینی بود اما از آنجایی که مردم آمادگی لازم را نداشتند با تلاش فراوان مقدمات آن را با تربیت شاگردان و آگاهی بخشی فراهم ساخت و بلافاصله پس از پیروزی انقلاب اسلامی بر اساس طرح و ایده ای که داشتند، با مراجعه به آرای عمومی نوع نظام و قانون اساسی را به تایید اکثریت قاطع ملت ایران رساند.
معاون پارلمانی رئیس جمهور با بیان اینکه امام خمینی (ره) در وصیتنامه خود مردم را به شرکت در همه انتخاباتها توصیه کرده اند، گفت: امام عظیم الشأن نظام جمهوری اسلامی ایران را طوری طراحی کرد که بعد از گذشت ۴۵ سال، همچنان پرچم انقلاب با عزت و اقتدار، برافراشته است و اندیشه و آرمان انقلاب در بین آحاد مردم زنده و این حرکت استمرار دارد.
حسینی با بیان اینکه مهمترین مفسر اندیشه امام راحل، مقام معظم رهبری است، تأکید کرد: رهبر فرزانه انقلاب راه روشن و نورانی امام راحل را با همان ویژگی ها از جمله جامعیت، درایت، شجاعت، آینده نگری و اندیشه ژرف نسبت به مسایل داخلی و جهانی ادامه می دهد.
معاون رئیس جمهور با اشاره به اینکه امروز جبهه مقاومت و آزادیخواهان جهان با الهام از انقلاب اسلامی و استقامت مردم ایران، در مقابل ظلم و تجاوز ایستادگی کرده و در حال پیکار هستند، گفت: تشکیل حزبالله لبنان و جبهه مقاومت و نیز انصارالله قهرمان ملهم از تفکر و دکترین امام خمینی (ره) است.
معاون رئیس جمهور در امور مجلس خاطرنشان کرد: امروز حقانیت مواضع امام راحل درخصوص خباثت آمریکا و رژیم صهیونیستی برای ملتهای جهان برملا و اثبات شده است و شعارهای انقلاب از جمله استقلال، آزادی، عدالت، اخلاق و معنویت، عقلانیت، عزت و وحدت و اخوت از آنجایی که برگرفته از آموزه های الهی، وحیانی و سازگار با فطرت پاک بشری است، همچنان زنده و پویاست و در بین ملتها طرفدار دارد و با گذشت زمان فراموش شدنی نیست.
حسینی با اشاره به اینکه اخلاص و صداقت، سبب تأثیر کلام امام خمینی (ره) بر مردم بود، افزود: ایمان و عمل صالح، سبب ایجاد مودت میشود که این موضوع در شخصیت امام خمینی (ره) کاملا نمایان بود و این یک حقیقت قرآنی است که «سیجعل لهم الرحمن ودا»
وی با بیان اینکه شعاع تاثیرگذاری امام خمینی (ره) فراتر از مرزهای جغرافیایی ایران است و اندیشه و تفکر امام راحل فرازمانی و فرامکانی است اظهارداشت: بدون شک امام خمینی یک حقیقت همیشه زنده است و رمز و راز این زنده بودن در بهرهگیری امام از آموزه های آسمانی و وحیانی و تعالیم ائمه طاهرین است که با فطرت پاک بشری سازگاری دارد.
با حضور معاون پارلمانی رئیس جمهور همچنین از پایگاه خبری، آرم، نشان و تندیس جایزه جهانی حضرت امام خمینی (ره) رونمایی شد.
جایزه جهانی امام خمینی (ره) بهعنوان عالیترین نشان جمهوری اسلامی ایران در راستای اعتلا و پاسداشت نام و راه حضرت امام خمینی (ره) در عرصه ملی و بینالمللی، به شکل دوسالانه و در دو بخش عملی و نظری به مؤثرترین اشخاص حقیقی و حقوقی فعال با آثار شاخص و ناب علمی و نیز اقدامات و فعالیتهای تأثیرگذار و گسترده فکری و سیاسی – اجتماعی که در راستای اندیشههای حضرت امام (ره) باشند، اعطا میشود.
در این مراسم همچنین وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات به تشریح اهداف جایزه جهانی امام خمینی پرداختند.