• امروز : جمعه - ۵ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : Friday - 25 April - 2025

اخبار ویژه

بیش از ۶ میلیارد تومان کمک در قالب پروژه‌های عمرانی و معیشتی به نیازمندان از سوی بنیاد برکت فارس نذر کتاب فارسی ها به ۲۸ هزار جلد رسید مرمت خانه تاریخی علمداردر شیراز به‌زودی آغاز می‌شود پیام تبریک روابط عمومی حزب همت در استان فارس به فرمانده انتظامی استان کهگیلویه و بویر احمد پیام تبریک مسئول امور شهرستانهای حزب همت در استان فارس به فرمانده انتظامی استان کهگیلویه و بویر احمد انتقاد از کارشکنی در فعالیت منطقه آزاد تجاری مغان در آستانه سفر رییس جمهور به باکو فردا؛ بررسی دو فوریت لایحه تغییر ساعت رسمی کشور محسن هاشمی: نتیجه مثبت مذاکرات یعنی تثبیت غنی‌سازی و رفع تحریم‌ها انتصاب رئیس هیئت‌رئیسه صندوق‌های بازنشستگی نفت برگزاری جلسه نمایشگاه ملزومات جهیزیه در اتاق اصناف مرکز استان فارس در راستای اجرای طرح ازدواج آسان / توجه ویژه اتاق اصناف مرکز استان فارس به پیشرفت طرح ازدواج آسان با محوریت سازمان بسیج اصناف و بازاریان سپاه فجر فارس فعالیت گروه جهادی «شهید هاشم شعبانی» مانند یک درمانگاه جهادی پیام مهم سخنگوی دولت در شبکه اجتماعی ایکس درباره انرژی اعتراض سه مشاور سابق وزیر دفاع آمریکا به برکناری خود موزه بلدیه یک پروژه گردشگری و فرهنگی است اهداف برنامه بیمه اجباری گندم و دانه‌های روغنی محقق شد

5

سهم قابل توجه خارجی‌ها در بازار لوازم خانگی ایران با وجود محدودیتها

  • کد خبر : 10146
  • 09 آبان 1400 - 15:03
سهم قابل توجه خارجی‌ها در بازار لوازم خانگی ایران با وجود محدودیتها

به گزارش پایگاه خبری طلوع سیاست در حالی که واردات لوازم خانگی از سال ۱۳۹۷ ممنوع شده و دو شرکت کره‌ای نیز از سال ۱۳۹۸ در ایران حضور ندارند، مرکز آمار ایران از سهم بیش از ۳۶ درصدی لوازم برقی تولید خارج در سال گذشته خبر داده که دو نکته را گوشزد می‌کند. به گزارش […]

به گزارش پایگاه خبری طلوع سیاست

در حالی که واردات لوازم خانگی از سال ۱۳۹۷ ممنوع شده و دو شرکت کره‌ای نیز از سال ۱۳۹۸ در ایران حضور ندارند، مرکز آمار ایران از سهم بیش از ۳۶ درصدی لوازم برقی تولید خارج در سال گذشته خبر داده که دو نکته را گوشزد می‌کند.

به گزارش ایسنا، طبق مصوبه اولیه شورای هماهنگی سران سه قوه در سال ۱۳۹۷ واردات لوازم خانگی به کشور ممنوع شد و با تمدید این مصوبه، ممنوعیت واردات لوازم خانگی تا پایان سال ۱۴۰۰ ادامه خواهد یافت و بعد از آن مجددا درباره این موضوع تصمیم‌گیری می‌شود که با وجود نامه اخیر مقام معظم رهبری، پیش بینی می‌شود ممنوعیت ادامه داشته باشد.

از طرف دیگر دو سال پیش و با تشدید تحریم‌های آمریکا دو شرکت کره‌ای ال جی و سامسونگ که در صنعت لوازم خانگی ایران سرمایه گذاری کرده بودند، ایران را ترک کردند. در حال حاضر برند این دو شرکت در ایران به جی پلاس و سام تغییر کرده و قطعات آنها از کشورهای دیگری به جز کره به ایران وارد می‌شود؛ بنابراین کالاهای برند ال جی و سامسونگ موجود در بازار به صورت قاچاق وارد می‌شوند و طبق اعلام اتحادیه لوازم خانگی، گارانتی این کالاها مربوط به شرکت‌های متفرقه بوده که ممکن است مصرف کنندگان را با مشکل مواجه کند.

با وجود اینکه از ابتدای ممنوعیت واردات لوازم خانگی بارها راه‌های تشخیص کالای قاچاق اطلاع رسانی و نسبت به مشکلات گارانتی این کالاها هشدار داده شده، اطلاعات مرکز آمار حاکی از سهم ۳۶.۸ درصدی لوازم برقی تولید خارج خانوارها در سال ۱۳۹۹ است.

نتایج طرح آمارگیری از فرهنگ رفتاری خانوار نشان می‌دهد که بنابر اظهار خانوارهایی که در سال ١٣٩٩ لوازم برقی خریدند، ۵۱.۸ درصد از این لوازم برقی تولید داخل، ٣۶.٨ درصد لوازم برقی تولید خارج و ١١.۴ درصد هر دو نوع لوازم برقی داخلی و خارجی بوده است. این آمار از خرید کالای خارجی در شرایطی که واردات لوازم خانگی از دو سال قبلش به طور کامل ممنوع شده و بعدتر هم شرکت‌های خارجی کشور را ترک کردند، قابل توجه است؛ چراکه طبق گفته مسئولان مختلف، بعد از دو اتفاق یاد شده، اکثر لوازم خانگی خارجی موجود در بازار قاچاق محسوب می‌شود؛ مگر اینکه از قبل دوره ممنوعیت در انبار فروشنده مانده باشد یا فردی کالای خارجی که پیش از ممنوعیت خریده و برای جهیزیه کنار گذاشته را در پی جهش قیمت فروخته باشد.

این مسئله دو نکنه را گوشزد می‌کند. اول سهم قابل توجه کالای قاچاق که سال‌ها است مورد انتقاد قرار گرفته است. مشاهدات میدانی نیز نشان می‌دهد که لوازم خانگی خارجی جدید به وفور در بازار فروخته می‌شوند و حتی برخی مغازه داران اصلا کالای ایرانی ندارند که تعدادشان هم کم نیست. کالاهای دارای گارانتی اصل مربوط به سه تا چهار سال قبل هستند و کالاهای خارجی جدید گارانتی های متفرقه دارند. البته همین گارانتی‌های متفرقه دو سال ضمانت قطعات، ۱۰ سال ضمانت موتور و پنج سال بیمه در برابر دزدی و آتش سوزی دارند! اما مقامات مسئول، از جمله ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، هنوز در این رابطه اظهار نظر نکرده‌اند.

از طرف دیگر آمارهای ماهانه سازمان صنعت، معدن و تجارت (صمت) استان تهران از وضعیت کشف کالای قاچاق هم عموما نشان می‌دهد که لوازم خانگی جزو بیشترین کالاهای کشف شده هستند.

نکته دوم اما تمایل مردم به کالاهای خارجی است که با وجود هشدارها و تبلیغات همچنان خریدار کالای خارجی هستند. در ماه‌های اخیر که بحث ممنوعیت واردات لوازم خانگی داغ بود، کاربران زیادی در شبکه‌های اجتماعی نسبت به احتمال انحصاری شدن این صنعت و نبود رقابت ابراز نگرانی و نسبت به گرانی کالاهای ایرانی اظهار نارضایتی کرده بودند. برخی معتقدند در بحث ممنوعیت‌ها سلایق مردم دیده نمی‌شود و عده‌ای هم می‌گویند که کیفیت کالاهای ایرانی به اندازه هزینه آن‌ها نیست. هرچند تولیدکنندگان در این رابطه پاسخ‌های خود را دارند. برای مثال در حال حاضر تولیدکنندگان از کیفیت محصولات خود حمایت قاطع می‌کنند و معتقدند جریان سازی و تبلیغات نامناسب در سال‌های گذشته عامل این دیدگاه نسبتا منفی در بین بخشی از مردم نسبت به کالاهای داخلی است و از طرف دیگر به دلیل تعداد زیاد برندها، احتمال انحصار را منتفی می‌دانند. اما در نهایت به نظر می‌رسد ارزیابی صحت ادعای این دو طیف نیاز به چند سال صبر دارد.

اما آنچه اکنون مشخص است، نیاز به مشوق برای خرید کالای داخلی از طریق کاهش قیمت تمام شده است. این مهم از طرفی می‌تواند مصرف کنندگان را راضی نگه دارد و از طرف دیگر بدون نیاز به بگیر و ببند، به کاهش کالای قاچاق از سطح بازار کمک کند. در ماه‌های اخیر هم تولیدکنندگان و توزیع کنندگان بارها نسبت به این موضوع هشدار داده‌اند که کم شدن تفاوت قیمت کالای ایرانی و خارجی و حتی در مواردی ارزان‌تر شدن کالای خارجی که در حال وقوع است، منجر به افزایش قاچاق خواهد شد. گزارش‌های میدانی نیز در مورد برخی کالاها، به ویژه ماشین لباسشویی این موضوع را تایید می‌کند.

انتهای پیام

لینک کوتاه : https://tolosiyasat.ir/?p=10146
   

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها