• امروز : شنبه - ۱۰ آبان - ۱۴۰۴
  • برابر با : Saturday - 1 November - 2025

اخبار ویژه

دیدار ترامپ و رئیس‌جمهور چین پس از ۶ سال در کره جنوبی؛ موضوعات تجاری، محور اصلی گفتگو/ تشکر شی از رئیس‌جمهور آمریکا بابت آتش‌بس در غزه/ ویدئو پزشکیان اگر جلوی آتش به اختیارها را نگیرد از مرام داش‌مشتی گری فقط راه رفتنش را دارد!/ میدان دادن به نیرویی تحت عنوان “آتش به اختیار” مانند پرورش مار در آستین حکومت است/ بحث دین نیست و دعوا بر سر لحاف مرحوم ملاست قدردانی از فرشتگان سلامت به همت مرکز آموزشی درمانی حافظ شیراز نقش مؤثر شرکت بازرگانی نفت ایران(nico) در کاستن از رنج بیماران تحریمی دشمنان اگر ذره‌ای عقل داشته باشند دوباره به ایران حمله نمی‌کنند برای برنج ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی تخصیص می‌دهیم که محصول با قیمت نهایی ۶۰ تا ۷۰ هزار تومان به دست مردم برسد، اما با نرخ ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار تومان می‌رسد برگزاری اولین سمپوزیوم بین‌المللی هوش مصنوعی آموزش، تحقیقات و تولید در سلامت تقدیر از پنج تن از اساتید حامی و عضو صندوق حمایت از دانشجویان رشته پزشکی به همت مجمع خیرین تامین سلامت فارس پیش‌بینی برداشت بیش از ۴۰ تن سنجد در آذربایجان‌غربی تورق تاریخ| قهرمانی تاج، ۶۴ سال پیش با شلیک به قلب کیان +عکس‌های دیده‌نشده کارگروه ویژه رسیدگی به مطالبات پرستاران تشکیل شد آغاز ثبت‌نام صادرکنندگان برگزیده از دهم آبان‌ماه هم‌زمان با بیست‌ونهمین سالروز ملی صادرات لزوم بهره‌گیری از ظرفیت تشکل‌های کشاورزی در انتقال یافته‌های تحقیقاتی حضور شرکت سرمایه‌گذاری و توسعه کیش در اجلاس راهبردی ایران و اوراسیا تامین بستر اطلاع رسانی نیازهای حوزه سلامت استان کهگیلویه و بویراحمد از سوی مجمع خیرین تامین سلامت فارس

15

معاون وزیر صمت: از راه‌اندازی خوشه صنعتی حلوای ارده زرقان حمایت می‌کنیم

  • کد خبر : 26374
  • 23 اردیبهشت 1401 - 18:16
معاون وزیر صمت: از راه‌اندازی خوشه صنعتی حلوای ارده زرقان حمایت می‌کنیم

به گزارش پایگاه خبری طلوع سیاست بنا بر گزارش روز جمعه روابط‌عمومی شرمت شهرک‌های صنعتی فارس، علی رسولیان در اختتامیه جشنواره ملی حلوای ارده سنتی زرقان با بیان اینکه بیشتر اشتغالی که در دنیا ایجاد شده ناشی از صنایع کوچک و خرد است، افزود: مقام معظم رهبری نیز در ابلاغیه سیاست‌های اقتصاد مقاومتی این موضوع […]

به گزارش پایگاه خبری طلوع سیاست

بنا بر گزارش روز جمعه روابط‌عمومی شرمت شهرک‌های صنعتی فارس، علی رسولیان در اختتامیه جشنواره ملی حلوای ارده سنتی زرقان با بیان اینکه بیشتر اشتغالی که در دنیا ایجاد شده ناشی از صنایع کوچک و خرد است، افزود: مقام معظم رهبری نیز در ابلاغیه سیاست‌های اقتصاد مقاومتی این موضوع را مطرح و بر آن تاکید کردند.

مدیر عامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران  با بیان اینکه خوشه‌های صنعتی یکی از کارهایی است که در این راستا باید انجام شود، ادامه داد: خوشه حلوا ارده را می‌توانیم تامین اعتبار و روی آن کار کنیم، تا توسعه تکنولوژی،بازاریابی،توسعه کارگاه ها، آموزش و دیگر اجزایی که می‌تواندبا فعالیت خوشه ای شکل گیرد و دنبال شود تا حلوا ارده شهرستان توسعه یابد.

وی با اشاره به توسعه شهرک‌های صنعتی عنوان کرد: بیش از هشت هزار هکتار به شهرک‌های صنعتی کشور اضافه شده است و راه‌اندازی هفت شهرک را در استان با اولویت مناطق نزدیک به مرکز استان  در حال پیگیری داریم که یکی از آنها در زرقان است و توجه ویژه‌ای نیز به شیراز می‌شود.

معاون وزیر صمت با اشاره به طرح شهرک صنعتی خصوصی در زرقان  افزود: نگاه صنعت،معدن وتجارت حمایت از بخش خصوصی است و هر جا این آمادگی و زمین از سمت بخش خصوصی  باشد، مجوز آن را صادر می‌کنیم و این شهرک های صنعتی دارای مزایای شهرک های صنعتی دولتی است.

شهرستان زرقان در ۲۵ کیلومتری شمال شیراز و در مجاورت بزرگراه  شیراز به تهران قرار گرفته است. حلوای ارده یکی از سوغات‌های معروف این شهر است که در تولید آن از کنجد استفاده می‌شود. 
کنجد با داشتن طبیعت گرم، مزه شیرین و ملایم و با دارا بودن اکثر مواد مورد نیاز بدن، یک غذای مفید و پرانرژی برای انسان به شمار می‌آید. کنجد منبع غنی از پروتئین بوده و ارزش غذایی بالایی دارد و دارای مواد معدنی چون کلسیم، پتاسیم، فسفر و آهن است.
کنجد در عین حال منبع مهمی از ویتامین ب ۱، نیاسین، اسید فولیک و ویتامین ث است. روغن کنجد سرشار از اسیدهای چرب غیراشباع است و نسبت اسید لینولئیک و اسید لولئیک در آن به طور مساوی به چشم می‌خورد. وجود آنتی اکسیدان‌های طبیعی، پایداری این روغن را در مقابل فساد ناشی از اکسیداسیون افزایش می‌دهند.
بنا بر آماری که در سال ۱۳۹۹ اعلام شد، ظرف ۱۰ سال تعداد کارگاه‌های تولیدی حلوا در شهر زرقان از ۵ کارگاه به بیش از ۲۰ کارگاه در آن مقطع زمانی رسیده بود. محصول این کارگاه‌ها به تمام نقاط کشور و حتی خارج از کشور ارسال می‌شود.
اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری زرقان فارس پیش از این روایتی تاریخی از شکل‌گیری فرایند تولید حلوا در این شهرستان ارائه کرده است: بعد از جنگ نادر شاه افشار با افغان‌ها که در دشت آهوچر زرقان واقع و منجر به پیروزی نادر در مقابل افغان‌ها شد، سربازان نادر مدتی در دشت زرقان ماندند. با توجه به وجود مزارع انگور و تولید شیره از دیر زمان و کارگاه‌های عصاری و کنجدی که از باغات زرقان به دست می‌آمد به عنوان دو ماده اصلی در تولید حلوا در زرقان و برای تهیه مایحتاج سپاهیان برای ادامه جنگ، کارگاه‌هایی برای تهیه حلوای ارده در زرقان راه‌اندازی شد که پس از رفتن سپاه نادر از زرقان یکی از این کارگاه‌ها به کار خود ادامه داد.
بنا بر این گزارش، در دوران زندیه و در زمان لطفعلی خان زند، به‌دلیل حضور سربازان سردار حیدر زرقانی (از سرداران سپاه لطفعلی خان زند) در زرقان این صنعت رونق دوباره گرفت و تعداد کارگاه‌ها در این دوره افزایش یافت و با تغییر در فرآیند تولید، محصولی با کیفیت بهتر و ماندگاری بیشتر تولید شد که این محصول در زمان قاجاریان و به وسیله ملا ابوالقاسم حمزوی زرقانی و فردی به نام قلی بگ به حد اعتلای خود که حلوای ارده کنونی است، رسید.
بر این اساس، پس از آن با توجه به دسترسی بیشتر شیره خرما و برای ارزان‌تر شدن حلوا در بسیاری از نقاط جایگزین شیره انگور شد. در سال ۱۳۱۲ شمسی شخصی به نام حاج مصیب درخشانی که در گذشته در باکو به تولید حلوا اشتغال داشت، در ایران شکر و مقداری گلوکز را جایگزین شیره کرد که در نتیجه حلوا شکری امروزی به دست آمد.
گزارش اداره میراث فرهنگی شهرستان زرقان حاکی است: امروزه با گذشت بیش از ۲ قرن از تولید حلوای ارده در زرقان هنوز این محصول کیفیت خود را حفظ کرده و علی‌رغم استفاده دیگر نقاط کشور از شکر و گلوکز، هنوز در زرقان کارگاه‌های حلواپزی برای حفظ کیفیت حلوای خود از شیره انگور استفاده می‌کنند.

لینک کوتاه : https://tolosiyasat.ir/?p=26374
   

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها