• امروز : چهارشنبه - ۲۸ آبان - ۱۴۰۴
  • برابر با : Wednesday - 19 November - 2025

اخبار ویژه

انتخاب شیراز برای برگزاری جشنواره فیلم و عکس آب اقدامی درست و شایسته است/ راه نجات از بحران آب در گرو تحول فرهنگی است از تجلیل از خانواده های شهدای اصناف تا برگزاری ویژه برنامه هفته بسیج در بازار تاریخی شیراز استارتاپ‌ها هیات‌های ۳ یا ۵ نفره برای اخذ رضایت از شاکیان خصوصی تشکیل دهند تشییع شهید گمنام در اداره کل آموزش و پرورش فارس همزمان با ایام فاطمیه حمایت خیرین عرصه سلامت از سرای سالمندان شیراز مصوبات کمیته‌های تخصصی ذیل کارگروه، همانند مصوبات کارگروه اصلی، برای تمامی دستگاه‌های اجرایی لازم‌الاجراست/ رسیدگی به مسائل ۱۳۰ بنگاه اقتصادی در ششصد و یکمین نشست استانی منطقه آزاد اروند نیازمند تحول فوری اقتصادی است برگزاری نشست مجمع عالی خیرین استان فارس با محوریت اشتغال و کارآفرینی تذکر دیوان محاسبات نسبت به تاخیر هیئت وزیران در تصویب صورت‌حساب عملکرد بودجه ۱۴۰۳ سلامت غذاهای ارزان قیمت در واحدهای صنفی متخلف زیر تیغ بازرسان اتاق اصناف مرکز استان فارس/ شناسایی و برخورد قانونی با منبع تولیدکننده رنگ غذای غیرمجاز در شیراز افشای ارتباط «انسانی» سفیر آمریکا با قاچاقچی جنسی کودکان داستان سری ترین ساختمان آمریکا/ در پناه گاه ریون راک چه خبر است؟/ آمریکا برای جنگ اتمی بزرگ آماده می شود؟ بنیاد شهید رئیسی اندیشکده حکمرانی تأسیس می‌کند اتللو به احترام برخاست /زهرا حق‌شناس ستاره بی‌حد و مرز اتللو شد/ تجلی اراده و الهام در رقابت‌های اتللو شیراز اعزام تیم رسانه استان فارس به رویداد جام رسانه امید کشور

19

کنگره ملی نان کامل و فرآورده های غلات به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی شیراز برگزار شد

  • کد خبر : 35686
  • 14 دی 1403 - 11:50
کنگره ملی نان کامل و فرآورده های غلات به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی شیراز برگزار شد
کنگره ملی نان کامل و فرآورده های غلات به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، دوازدهم و سیزدهم دی، با حضور مسوولان، دست اندرکاران و علاقه مندان این حوزه در روزهای 12 و 13 دی در مجتمع ولایت دانشگاه علوم پزشکی شیراز برگزار شد.

به گزارش طلوع سیاست، کنگره ملی نان کامل و فرآورده های غلات به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، دوازدهم و سیزدهم دی، با حضور مسوولان، دست اندرکاران و علاقه مندان این حوزه در روزهای ۱۲ و ۱۳ دی در مجتمع ولایت دانشگاه علوم پزشکی شیراز برگزار شد.

مریم شمالیان/ 

 

ضرورت تقویت آگاهی عمومی نسبت به اهمیت مصرف نان کامل

مشاور وزیر بهداشت و رییس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور در این کنگره، ثمربخشی اینگونه رویدادهای علمی را نیازمند ایجاد آگاهی در جامعه نسبت به اهمیت مصرف نان کامل دانست.

دکتر «حسن امامی رضوی» امنیت غذایی را زیربنای دیگر ابعاد امنیت دانست و افزود: امنیت غذایی به معنای دسترسی همه اقشار مردم جامعه به غذای سالم، کافی و مطلوب است که در این زمینه لازم است بر اقشار آسیب پذیر و کم برخوردار، تمرکز بیشتری صورت گیرد.

وی به سند ملی دانش بنیان امنیت غذایی کشور اشاره کرد که بهبود کیفیت نان، همچنین آرد کامل و سبوسدار، در این سند مورد توجه قرار گرفته است.

رییس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور، نان را برکت سفره مردم دانست که حرمت آن، در فرهنگ ایرانی از گذشته مورد توجه بوده و در فرمایشات ائمه دینی نیز بر آن تاکید شده است.

رییس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور با اشاره به تشکیل شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور با حضور نمایندگان دستگاه های مختلف و به ریاست رئیس جمهور، از جمله محورهای مورد بررسی در این شورا را سلامت نان مصرفی مردم برشمرد.

او دستیابی به اهداف مرتبط با سلامت نان را نیازمند تعامل و مشارکت دوسویه مردم و دستگاه های متولی دانست و گفت: در مبحث سلامت نان، باید به نحوی در جامعه مطالبه گری ایجاد شود که شاهد توسعه راه اندازی کارخانه ها و مراکز عرضه نان سالم و کامل باشیم.

دکتر امامی رضوی از فعالیت ۷۷ کارخانه تولید آرد کامل در کشور خبر داد و افزود: ثمربخشی اهداف اینگونه رویدادهای علمی، نیازمند آگاهی و ایجاد تقاضا در سطح جامعه است و مردم باید از اهمیت نان کامل و نقش آن در سلامت آگاهی یابند که در این زمینه باید به موضوعایت نظیر قیمت مناسب و کیفیت مطلوب نیز توجه شود.

نان در فرهنگ ایرانی مقدس است

مشاور عالی رئیس دانشگاه در این آیین با تقدیر از تلاش های انجام شده برای برگزاری این کنگره ملی اظهار امیدواری کرد اهداف کنگره در زمینه ارتقای سلامت عمومی محقق شود و بتواند با نتایج عملکردی، خط مشی مناسبی برای سیستم اجرایی مشخص کند و مردم از نتایج این کنگره بهره مند شوند.

دکتر «کوروش عزیزی» اضافه کرد: نان در فرهنگ ایرانی از دیرباز مقدس بوده و در آیین های مختلف از جمله سفره نوروز، نان همیشه وجود داشته و این تقدس، بسیار ارزشمند است.

او با تاکید بر اینکه همه باید تلاش کنیم تا نان با شیوه درست و کامل تهیه و به مردم عرضه شود، مصرف نان کامل را در پیشگیری از بسیاری از بیماری ها موثر دانست و اضافه کرد: موضوع پیشگیری با توجه به هزینه های بالای درمان، باید مورد توجه قرار گیرد، زیرا با پیشگیری می توانیم با هزینه های بسیار کمتر، زندگی سالمی داشته باشیم.

تاکید مسوولان فارس بر اهمیت مصرف نان کامل در سبد غذایی خانواده ها

معاون امور هماهنگی و مدیریت امور زائرین استانداری فارس نیز گفت: بیش از ۲۵۰ آیه در قرآن کریم در مورد تغذیه و مسایل مرتبط با آن وجود دارد و موضوع غلات و نان نیز در طول تاریخ همواره از موضوعات مهم بوده است و تاثیر تغذیه بر رشد انسان، تندرستی، خلق و خو و تاثیر آن در زندگی فردی و اجتماعی قابل توجه است.

«محمد فرخ زاده» با اشاره به اهمیت فراوان مصرف نان کامل در سبد غذایی، برگزاری کنگره ملی نان کامل و فرآورده های غلات در استان فارس و شهر شیراز را کاری ارزشمند دانست و افزود: نان کامل و سالم در ابعاد مختلف مانند ابعاد اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و سلامت، مساله ای مهم است؛ از بعد فرهنگی نان از گذشته، جزیی از فرهنگ کشور بوده است؛ امروزه از بعد سیاسی نیز هر کشوری که از نظر سلامت جسمی نتواند توانایی های لازم را داشته باشد، پیشرفت نخواهد کرد؛ همچنین در بعد سلامت نیز تغذیه موضوعی مهم است، زیرا امروزه یکی از جنگ های بدون سلاح در دنیا، در زمینه تغذیه است.

او ترویج تغذیه سالم و نان کامل در استان را از جمله موضوعات مورد توجه استانداری برشمرد و از تلاش های زیادی که برای تولید و عرضه نان کامل در شیراز و شهرستان های استان شده است، تقدیر کرد.

اجرای طرح تولید و عرضه نان کامل در فارس، از سال ۱۴۰۱

رئیس کنگره ملی «نان کامل و فرآورده های غلات» نیز در این آیین گفت: نان به عنوان قوت غالب، نقش مهمی در سبد غذایی ما دارد؛ بر اساس مطالعات کشوری، خانوارهای ایرانی روزانه حدود ۳۰۰ گرم نان مصرف می کنند.

دکتر «سید محمد مظلومی» افزود: حدود ۵۰ درصد انرژی روزانه از طریق نان تامین می شود، بنابراین هر اقدامی در راستای اتقای کیفیت نان، می تواند در سلامت موثر باشد.

وی با اشاره به اینکه یک درصد جمعیت کشور مبتلا به سلیاک هستند، موضوع تولید و عرضه غذاهای مناسب بیماران خاص را مهم خواند و اضافه کرد: در استان فارس طرح حمایت از بیماران سلیاک با تولید و عرضه نان مناسب برای این بیماران، اجرایی شده است.

دکتر «سیاوش باباجعفری»، دبیر علمی کنگره ملی «نان کامل و فرآورده های غلات» نیز در این آیین گفت: ۲۳۲ مقاله برای ارایه در این کنگره پذیرفته شده است و ۷۸ سخنرانی، هشت میزگرد علمی و سه کارگاه در این رویداد علمی ارایه می شود.

مشارکت اتحادیه صنف نانوایان شیراز در رویداد علمی

دکتر مصلی نژاد، دبیر اجرایی این کنگره هم گفت: نان قوت اصلی مردم است و اگر نان مصرفی کامل و شامل مواد مغذی و ویتامین های گروه ب باشد، علاوه بر احساس سیری از شیوع بیماری های غیر واگیر جلوگیری می کند.

وی افزود: به همت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، استانداری فارس، شهرداری شیراز، انجمن صنفی کارخانجات آرد و اتحادیه صنف نانوایان شیراز شاهد برپایی این کنگره هستیم.

وی از مشارکت اتحادیه نانوایان شیراز هم تشکر کرد و اظهار کرد: این اولین کنگره ملی نان کامل است که در شیراز برپا شده و از استانداری فارس و دانشگاه علوم پزشکی شیراز برای ایجاد زمینه ترویج فرهنگ مصرف نان کامل تشکر می کنیم.

لینک کوتاه : https://tolosiyasat.ir/?p=35686
   

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها