• امروز : پنج شنبه - ۴ بهمن - ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 23 January - 2025

اخبار ویژه

به یاد شهدای عدالت همتی: بروکراسی اداری و مشکلات پیش روی سرمایه گذاران چابهار حل می‌شود دادخواستی برای خون‌های بی‌گناه شیعیان و اهل سنت ایرانی و غیرایرانی پزشکیان:با امضا و کاغذ کار درست نمی شود، باید کار کنیم/ با دنیا جنگ و دعوا نداریم ۲۷ ایرانی محبوس در ترکیه به کشور منتقل شدند دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران در شورای حقوق بشر سازمان ملل ارائه می‌شود ماموریت دولت به وزارت دادگستری برای همکاری قضایی با عربستان موفقیت کارشناس روابط عمومی کانون پرورش فکری استان فارس در کنگره ملی شعر دفاع مقدس و مقاومت برگزاری مزایده فروش زمین ۳۰۰ هزار متری پرونده «کینگ مانی» بند نسوان زندان شهربابک تعطیل شد جزئیات جدید از حادثه تروریستی/ ۲۴میلیون ناوگان فرسوده در کشور مراسم بزرگداشت شهدای عدالت برگزار شد ترورها ترس و خللی در اراده قضات به وجود نمی‌آورد  قوه قضاییه در دفاع ازحقوق ملت تا پای جان قضات خود ایستاده است/جزئیات جدید ازحادثه تروریستی تاکید رئیس اتاق اصناف مرکز استان فارس بر تسهیلگری ارائه فرآورده های نفتی به اتحادیه های صنفی

0

آنتی بیوتیک ها جزو داروهای پرفروش شش ماهه اول سال جاری

  • کد خبر : 35698
  • 13 آذر 1403 - 11:10
آنتی بیوتیک ها جزو داروهای پرفروش شش ماهه اول سال جاری
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان آذربایجان غربی گفت: آنتی‌بیوتیک‌ها نقش حیاتی در کاهش بار بیماری‌های عفونی داشته و استفاده آنها در بسیاری از روش‌های پزشکی، از جمله جراحی‌ها و مداخلات تشخیصی، ضروری است، در حال حاضر ظهور مقاومت های آنتی‌بیوتیکی تهدیدی جدی برای سلامت جهانی به شمار می‌رود، ناکارآمدی آنتی‌بیوتیک‌ها در برابر عفونت‌های شایع به ویژه در کشورهایی که دسترسی به داروهای پیشرفته محدود است منجر به افزایش هزینه‌های درمان  و مرگ و میر می گردد.

به گزارش طلوع سیاست، دکتر هادی عباسیان معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان آذربایجان غربی و استادیار اقتصاد و مدیریت دارو دانشکده داروسازی گفت: آنتی‌بیوتیک‌ها نقش حیاتی در کاهش بار بیماری‌های عفونی داشته و استفاده آنها در بسیاری از روش‌های پزشکی، از جمله جراحی‌ها و مداخلات تشخیصی، ضروری است، در حال حاضر ظهور مقاومت های آنتی‌بیوتیکی تهدیدی جدی برای سلامت جهانی به شمار می‌رود، ناکارآمدی آنتی‌بیوتیک‌ها در برابر عفونت‌های شایع به ویژه در کشورهایی که دسترسی به داروهای پیشرفته محدود است منجر به افزایش هزینه‌های درمان  و مرگ و میر می گردد.

عباسیان در ادامه بیان کرد: برای مثال باکتری‌هایی مانند Enterobacteriaceae  مقاوم به کارباپنم و Staphylococcus aureus  مقاوم به متی‌سیلین به طور فزاینده‌ای امنیت بهداشت جهانی را به خطر انداخته است.

وی خاطر نشان کرد:  پیش بینی ها نشان می دهد بار اقتصادی بیماری‌های ناشی از پاتوژن‌های مقاوم به چند دارو بر اساس مطالعات بین المللی، به ۱٫۷ تریلیون دلار در سال ۲۰۵۰ خواهد رسید و همین امر منجر به کاهش ۰٫۸۸ درصدی تولید ناخالص ملی کشورها در سطح دنیا خواهد شد.

این مقام مسئول در ادامه تصریح کرد:  بر اساس اطلاعات و آمار فروش سازمان غذا و دارو در سال ۱۴۰۲، ایرانیان بیش از ۱۸ هزار میلیارد تومان برای تهیه آنتی‌بیوتیک‌ها هزینه کرده اند که ۱۱ درصد از کل هزینه‌های دارویی را شامل می‌شود. با توجه به اختصاص ارز ترجیحی نوع ۲ (۲۸۵۰۰ تومانی) به حوزه دارو، میتوان گفت که هر ایرانی به‌طور متوسط در حدود ۸ دلار آمریکا برای آنتی‌بیوتیک‌های سیستمیک هزینه کرده است. همچنین در ۶ ماه ابتدایی سال ۱۴۰۳ در لیست ۱۰ داروی پرفروش، ۴ مورد آن مربوط به آنتی بیوتیک ها است. این در حالی است که در سال ۱۴۰۲، در بین ۱۰ داروی پرفروش، ۳ مورد آن مربوط به آنتی بیوتیک بود.

معاون غذا و دارو افزود: مطالعات اخیر دانشگاهی نشان می‌دهد که مصرف آنتی‌بیوتیک در ایران در طی سال‌های اخیر تقریباً دو برابر شده است. داده‌ها حاکی از آن است که مصرف آنتی‌بیوتیک‌های سیستمیک به‌طور مداوم در حال افزایش است و به طور ‌ویژه، گروه‌های خاصی از آنتی‌بیوتیک‌ها، مانند سفالوسپورین‌ها و ماکرولیدها، افزایش قابل توجهی را تجربه کرده‌اند که به ترتیب نرخ رشد ۳۱۱% و ۵۹۹% را نشان می‌دهد. در مقابل، استفاده از سولفونامیدها و آمینوگلیکوزیدها کاهش یافته است.

عباسیان در ادامه گفت: هنگامی که مصرف آنتی‌بیوتیک در ایران را با کشورهای عضو OECD (کشورهای همکاری اقتصادی و توسعه) مقایسه کنیم شاهد این موضوع خواهیم بود که مصرف آنتی‌بیوتیک‌های سیستمیک در ایران تقریباً سه برابر میانگین کشورهای OECD  است. این روند نگران‌کننده، که با نرخ رشد سالانه مرکب (CAGR) 3.7% مشخص می‌شود، تفاوت چشمگیری با نرخ‌های مصرف آنتی‌بیوتیک ثابت یا کاهشی در چندین کشور OECD دارد.

لینک کوتاه : https://tolosiyasat.ir/?p=35698
   

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها