به گزارش پایگاه خبری طلوع سیاست، روزنامه صهیونیستی اورشلیم پست در گزارشی درباره سیاست «فشار حداکثری» دونالد ترامپ رئیس جمهور پیشین آمریکا در قبال ایران نوشت: با توجه به این که ترامپ هیچ گاه تلاشی جدی برای مذاکره درباره «توافق هسته ای بهتری» با ایران نکرد، منصفانه است اگر گمان بریم او بیش از این که در پی از هم گسستن توافق هسته ای باشد، به دنبال از هم گسستن میراث باراک اوباما بود.
اورشلیم پست می افزاید: در واقع، سه سال و نیم پیش بود که دونالد ترامپ توافق هسته ای را پاره کرد، آن را «بدترین توافق موجود» خواند و گفت می تواند با به کار بستن سیاست «فشار حداکثری» کارهای بهتری انجام دهد. او بلافاصله تحریم های قبلی [علیه ایران] را بازگرداند و چند تحریم جدید از خودش، تهدیدهای سنگین، هیاهو و بلوف را هم به آن ها اضافه کرد. آیا ترامپ دستش را زود رو کرد یا اصلا دستش را رو نکرد؟ با توجه به این که او هیچ گاه تلاشی جدی برای مذاکره درباره توافقی بهتر نکرد، منصفانه است اگر گمان بریم او بیش از این که به دنبال از هم گسستن توافق هسته ای باشد، به دنبال از هم گسستن رئیس جمهور پیش از خود بود.
این روزنامه در ادامه می نویسد: ترامپ مسیری از خسارات را بر جای گذاشت که با آنچه از اعتبار آمریکا باقی مانده بود شروع می شود. چرا باید کشوری راضی به مذاکره با آمریکا باشد، اگر رئیس جمهور بعدی ممکن است هوس کند و توافقی را دور بیاندازد؟ تحریم ها آن زوال اقتصادی را به بار نیاورد که موجب می شد ایران حمایتش از تروریسم و آشوب منطقه ای را کم کند و برنامه موشکی و هسته ای ایران متوقف شود.
در ادامه گزارش اورشلیم پست آمده است: ترامپ به شدت از سوی بنیامین نتانیاهو نخست وزیر پیشین اسراییل تحت فشار بود تا توافق هسته ای را فسخ کند، اما هیچ یک از آن دو تمایلی جدی به بهبود آن نداشتند، فقط می خواستند آن را از بین ببرند. به نظر می رسید آن ها تحت تاثیر کینه مشترک شان از باراک اوباما قرار داشتند. اِفرایم هالِوی، رئیس پیشین موساد گفت سیاست نتانیاهو در قبال ایران و فشاری که او بر ترامپ اعمال می کرد، «یک اشتباه بزرگ» بود که به «شکستی تاسف بار» منجر شد. نتیجه نزدیک تر کردن ایران به یک بمب بود، نه دور کردن آن از بمب. به گفته او، برجام ممکن بود دارای نقص هایی هم بوده باشد اما وجود آن بهتر از این بود که هیچ توافقی در کار نباشد.
به گزارش ایسنا، ادعای وجود اهداف نظامی در برنامه هسته ای ایران از سوی مقامات رژیم صهیونیستی در حالی مطرح می شود که رهبر انقلاب در فتوایی تولید، نگهداری و به کارگیری تسلیحات هسته ای را حرام اعلام کرده اند. مقامات ایرانی هم بر اساس این فتوا تاکید کرده اند ساخت و استفاده از تسلیحات اتمی در برنامه دفاعی ایران جایی ندارد و فعالیت های هسته ای ایران صرفا صلح آمیز بوده و اهداف نظامی را دنبال نمی کند.
گزارش اورشلیم پست همچین آورده است: نفتالی بنت، نخست وزیر رژیم صهیونیستی که از همان ابتدا با توافق هسته ای مخالف بود، گفته است مخالفت تند و تیز و علنی نخست وزیر پیشین موجب متشنج شدن روابط میان جامعه یهودیت اسرائیل و آمریکا و در حزب دموکرات شد و او قصد دارد این آسیب را ترمیم کند و اختلافات را علنا آشکار نکند. ظاهرا او به همکارانش گفته است، در نتیجه نقش نتانیاهو در خروج آمریکا از برجام، ایران «یک پرش رو به جلو» داشته است.
انتهای پیام