به گزارش پایگاه خبری طلوع سیاست
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، سعید جلیلی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام پس از بازدید از پژوهشکده فناوریهای زخم و ترمیم جهاد دانشگاهی، گفت: فلسفه تشکیل «جهاد دانشگاهی» آن است که فعالیتهای علمی در عرصه دانشگاهی را تا مرحله استفاده کاربردی از آنها امتداد دهد.
وی با بیان اینکه تمدن با امتداد پیدا کردن اندیشه و علم به عرصه عمل ممکن میشود، تصریح کرد: «جهاد دانشگاهی» باید حلقه وصل دانشگاهها با دستگاههای کشور باشد؛ به این معنا که مسائل کشور را با فعالیت علمی پیوند دهد و موجب خدمات متقابل دانشگاهها و دستگاهها باشد.
جلیلی افزود: گسترهی بزرگی از مراکز آموزشی داریم که اگر تلاشهای ارزنده آنها به عرصه عمل و موضوعات کشور امتداد پیدا کند، موجب جهش در پیشرفت کشور خواهد شد. چرا که امروز هزینهی قابل توجهی در دانشگاهها صورت میگیرد که مهمترین این هزینهها، تلاش جوانان و دانشجویان در بهترین بازهی عمر آنهاست.
وی در ادامه اظهار داشت: حاصل این سرمایهگذاری هزاران پایاننامه و مقاله علمی در دانشگاههاست که هدایت صحیح آنها در جهت حل مسائل کشور هم موجب امیدآفرینی در دانشگاهها میشود و هم آهنگ پیشرفت کشور را شتاب میبخشد.
نماینده رهبر انقلاب در شورایعالی امنیت ملی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به کتاب خاطرات حسین بهاروند، از اندیشمندان حوزه زیست فناوری، تاکید کرد: عملکرد این دانشمندان مایه افتخار و غرور است؛ چرا که استعداد آنها در عرصه عملی ظهور پیدا کرده و نتایج کمنظیری را رقم زده است؛ این نوع تلاشها نباید در حد استثناء بمانند بلکه باید به قاعده و روند مستمر فعالیتهای علمی در کشور تبدیل شود.
جلیلی تاکید کرد: برای رسیدن به وضع مطلوب و حل عمده مسائل کشور، باید رویکرد حداکثری برای استفاده از فعالیتهای علمی کشور داشت.
وی افزود: لازمه ارتقاء و جهش در استفاده از ظرفیت علمی کشور، به کارگیری نتایج فعالیتهای علمی در راستای رفع مشکلات بویژه در عرصه فناوری، مدیریتی و صنعتی است که زمینه استفاده حداکثری از ظرفیت نخبگان را فراهم خواهد کرد. وقتی یک جوان نخبه احساس کند که از استعداد و مهارت او به شکل مطلوب استفاده میشود، پدیدههایی مثل مهاجرت کم رنگ خواهد شد.
گفتنی است، در نشستی پیش از بازدید از آزمایشگاههای پژوهشکده یارا، حمیدرضا طیبی رئیس جهاد دانشگاهی گزارشی از برخی نتایج مهم الگوسازی تولید علم و تجاری سازی آن در حوزههای پزشکی، فنی و مهندسی و کشاورزی جهاد دانشگاهی، ارائه داد. دستیابی به دانش تولید زخمپوش ها به منظور شکستن تحریم پانسمان مورد نیاز بیماران پروانهای و دیابتی و همچنین رفع نیاز کشور به برخی محصولات هایتک و پیوستن ایران به باشگاه صادرکنندگان این کالاها، از جمله موارد مورد اشاره طیبی بود.
همچنین اعضای هیئت علمی پژوهشکده زخم و فناوری جهاد دانشگاهی نیز ضمن ارائه نقطه نظرات خود در حوزههای مختلف، بر لزوم استفاده از تولیدات باکیفیت و محصولات تجاری ساخت داخل به جای واردات کالاهای مشابه تاکید کردند.
انتهای پیام/