به گزارش پایگاه خبری طلوع سیاست
کارگروه اقدام ویژه مالی در آخرین دور از اجلاس خود تا حد بسیار زیادی روی ارزهای دیجیتالی متمرکز بود با این حال تصمیمات دور از انتظاری نیز توسط اعضا گرفته شد.
افزوده شدن ترکیه به فهرست خاکستری
به گزارش ایسنا، تنش در روابط ترکیه با کشورهای غربی به ویژه پس از اصرار این کشور به تکمیل خرید سامانه های دفاعی از روسیه شدت گرفته است. خبر بد دیگر برای اقتصاد ترکیه اکنون اضافه شدن نام این کشور به فهرست خاکستری FATF است که به معنی وجود ریسک بالا در انجام تراکنش برای طرف های خارجی با ترکیه خواهد بود. علاوه بر ترکیه، کشورهای اردن و مالی نیز با نظر اعضای FATF به فهرست خاکستری اضافه شدند.
باقی ماندن پاکستان در فهرست خاکستری
با وجود امیدواری پاکستان به خروج از فهرست خاکستری پس از انجام بسیاری از خواسته های FATF، این کارگروه اعلام کرد تصمیم گیری در این خصوص را باز هم به نشست های آتی خود موکول می کند. هند از جمله اصلی ترین مخالفان خروج نام پاکستان از این فهرست محسوب می شود.
ایران درفهرست سیاه باقی ماند
به دلیل اینکه هیچ پیشرفت جدیدی در رابطه با وضعیت ایران ایجاد نشد، کارگروه اقدام ویژه مالی اعلام کرد ایران را در فهرست سیاه خود باقی نگه می دارد. ایران سال قبل به فهرست سیاه FATF اضافه شد.
چارچوب جدید برای ارزهای دیجیتالی
کارگروه ویژه اقدام مالی به زودی راهنمای بازبینی شده خود در مورد ارزهای دیجیتالی را منتشر خواهد کرد. این راهنما مبتنی بر سنجش ریسک دارایی های مجازی و سرمایه گذاری در آن ها خواهد بود و هفته آینده منتشر می شود.
لازم به ذکر است FATF یک گروه فرادولتی است که استانداردهای مقابله با پولشویی را تنظیم میکند. این کارگروه در سال ۱۹۸۹ توسط اعضای گروه هفت با هدف مراقبت از نظام مالی این کشورها در برابر فعالیت های مجرمانه نظیر قاچاق مواد مخدر ایجاد شد. این کارگروه ۳۹ عضو دارد که اعضای گروه هفت، روسیه، چین و ژاپن از اعضای آن هستند.
انتهای پیام