• امروز : چهارشنبه - ۱۸ تیر - ۱۴۰۴
  • برابر با : Wednesday - 9 July - 2025

اخبار ویژه

نکاتی در خور درنگ؛ هم‌صدایی تاریخی نخبگان و رمزگشایی از هراس غرب قالیباف موافقتنامه انتقال محکومان میان ایران و ونزوئلا را ابلاغ کرد برگزاری بیست و دومین دوره مسابقات ملی مهارت در ۴٠ رشته زائر مجازی کربلا شوید و جایزه بگیرید! مراسم معنوی رونمایی از مستند روایت ارادت، اثری فاخر درباره تاریخ و هویت هیئات مذهبی شیراز برگزار شد/ مجموعه‌ای برای ماندگاری فرهنگ عزاداری و آیین‌های مذهبی مردمان شیراز پزشکیان در مصاحبه با مجری سرشناس آمریکایی؛ توان نظامی خود را تقویت می‌کنیم تا نتوانند مثل غزه، همه چیز را شخم بزنند + ویدئو برگزاری پرشور مراسم تاسوعا و عاشورای حسینی در استانبول و دارالسلام زمان واریز یارانه جدید دولت مشخص شد حمله به ایران نقض آشکار حقوق بین الملل بود بعد‌ از این ساعت پروازی نداریم/ معرفی سایت های مجاز فروش بلیت در سایت هواپیمایی کشوری واکنش فرزند شهید جعفر قصیر به حضور رهبر انقلاب در حسینیه امام خمینی(ره) چطور با چند خوراکی ساده از موها مراقبت کنیم؟ اصابت مستقیم موشک های ایران به ساختمان وزارت جنگ اسرائیل طارمی ارزان ترین بازیکن لیست فروش اینتر باشگاه استقلال مقابل درخواست کاپیتان ها کوتاه آمد

5

رازگشایی از ۱۱ هزار سال تاریخچه زیستی گوسفندها

  • کد خبر : 36126
  • 19 بهمن 1403 - 11:39
رازگشایی از ۱۱ هزار سال تاریخچه زیستی گوسفندها

به گزارش پایگاه خبری طلوع سیاست به گزارش گروه علمی ایرنا از وبگاه سای‌تِک‌دِیلی، بیش از ۱۱ هزار سال است که گوسفندها با معیشت انسان‌ها در هم تنیده شده‌اند. از دیرباز، گوسفندان برای انسان‌ها گوشت فراهم می‌کردند؛ ضمن اینکه اهلی‌شدن آن‌ها این امکان را بشر فراهم می‌کرد که از شیر غنی از پروتئین آن‌ها بهره‌مند […]

به گزارش پایگاه خبری طلوع سیاست

به گزارش گروه علمی ایرنا از وبگاه سای‌تِک‌دِیلی، بیش از ۱۱ هزار سال است که گوسفندها با معیشت انسان‌ها در هم تنیده شده‌اند.

از دیرباز، گوسفندان برای انسان‌ها گوشت فراهم می‌کردند؛ ضمن اینکه اهلی‌شدن آن‌ها این امکان را بشر فراهم می‌کرد که از شیر غنی از پروتئین آن‌ها بهره‌مند شود و از پشم آن‌ها پارچه‌های گرم و مقاوم در برابر سرما و آب بسازد.

اکنون‌یک گروه پژوهشی بین‌المللی و بین‌رشته‌ای، به سرپرستی متخصصان ژنتیک کالج ترینیتی دوبلین در ایرلند و باستان‌شناسان از دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان مونیخ و مجموعه‌های تاریخ طبیعی ایالت باواریا (SNSB) در آلمان، مسیر فرهنگی پیش از تاریخ گوسفندان را ردیابی کردند. آنان با تجزیه‌وتحلیل ۱۱۸ ژنوم (ماه ژنتیکی موجود زنده) بازیابی‌شده از استخوان‌های باستانی که قدمت آن‌ها به ۱۲ هزار سال پیش می‌رسد و در مناطقی از مغولستان گرفته تا ایرلند به دست آمده‌اند، اطلاعاتی مهم درباره تاریخچه اهلی‌کردن گوسفندان کشف کردند.

رازگشایی از ۱۱ هزار سال تاریخچه زیستی گوسفندها

دانشمندان در قدیمی‌ترین روستای گله‌داری گوسفند در آشیکلی هویوک در مرکز ترکیه، ژنوم‌هایی یافتند که به نظر می‌رسد متعلق به اجداد جمعیت‌های بعدی گوسفندان در منطقه وسیع‌تر است؛ این موضوع خاستگاه صید گوسفند وحشی (موفلون) را در بیش از ۱۱ هزار سال پیش در بخش غربی هلال حاصلخیز شمالی تأیید می‌کند.

هلال حاصلخیز (the Fertile Crescent) نام بخش تاریخی از غرب آسیا و دربرگیرنده بخش‌های شرقی دریای مدیترانه، بخش‌های غربی ایران، میان‌رودان و مصر باستان است.

گروه پژوهشی در میان اولین جمعیت گوسفندان اروپایی مربوط به ۸ هزار سال پیش، شواهدی پیدا کرد که نشان می‌دهد کشاورزان گله‌های خود را با تأمل انتخاب می‌کردند یعنی گله‌داران اولیه، مانند کشاورزان امروزی، به زیبایی و خاص‌بودن حیوانات خود علاقه داشتند.

رازگشایی از ۱۱ هزار سال تاریخچه زیستی گوسفندها

همچنین در آن زمان، اولین ژنوم گوسفندان اهلی اروپا و شرق ایران و آسیای مرکزی از یکدیگر جدا شدند؛ اما، این جدایی دیری نپایید زیرا مردم، گوسفندان جمعیت‌های شرقی را به غرب منتقل کردند.

به موازات تأثیرات فرهنگی انسان‌ها که از شهرهای اولیه میان‌رودان (بین‌النهرین) گسترش یافته است، شاهد حرکت ژنوم گوسفندی به سمت غرب هلال حاصلخیز در حدود ۷ هزار سال پیش هستیم.

ظهور مردمان چوپان در اِستِپ‌های (سبزدشت‌های) اوراسیا (سرزمینی از ترکیب قاره اروپا و قاره آسیا) و گسترش آن‌ها به سمت غرب در حدود ۵ هزار سال پیش، جمعیت انسانی اجدادی اروپایی و فرهنگ آن‌ها را عمیقاً دگرگون کرد. این روند ساختار جمعیت انسانی را تغییر داد؛ مثلاً، اجداد مردم بریتانیا را حدود ۹۰ درصد تغییر داد و جد زبان هندواروپایی را معرفی کرد که امروزه در سراسر اوراسیا به آن صحبت می‌شود.

لینک کوتاه : https://tolosiyasat.ir/?p=36126
   

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها