• امروز : یکشنبه - ۲۰ آبان - ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 10 November - 2024

اخبار ویژه

سومین جشنواره چند رسانه ای میراث فرهنگی نماد حماسه و هنر است/دستگاه ها و رسانه ها آثار تولید شده جشنواره چند رسانه ای میراث فرهنگی را اطلاع رسانی کنند کارگاه مهندسی ارزش با هدف کاهش هزینه‌های اجرای پروژه‌ها برای پست ۴۰۰ کیلوولت شهرک گلستان شیراز برگزار شد  ارگ کریم‌خان زند با توسعه جدید به سمت ثبت جهانی حرکت می‌کند  تلاش برای ارتقای جایگاه میمند و فیروزآباد در حوزه گردشگری و صنایع دستی  فیروزآباد نقطه تمدنی ایران زمین است/ معرفی فیروزآباد در جشنواره ملی اجرای پروژه‌های مناطق محروم با طرح نشان‌دار کردن مالیات‌ها هشتمین کنگره سراسری حزب ندای ایرانیان آذر ماه برگزار می‌شود پیشنهاد سخنگوی دولت برای خاموشی های منظم روایت گاردین از دیدگاه افراط‌گرایان آمریکایی به انتخابات؛ پیروزی نهایی در «جنگ داخلی» است ۲ نماینده زن مسلمان کنگره آمریکا بار دیگر پیروز شدند میز خدمت با هدف دیدار با مردم در منطقه ۱۱ شیراز برپا شد توسعه گردشگری با برگزاری رویدادهایی مانند جشنواره بین المللی چندرسانه ای میراث فرهنگی/ برگزاری رویدادها عمل به منویات مقام معظم رهبری است با بازگشت «ترامپ» چه چیزی در انتظار آمریکای لاتین است؟ دو نماینده زن مسلمان کنگره، بار دیگر پیروز شدند واکنش مقامات کشورهای منطقه به انتخاب «دونالد ترامپ»

10

روانچی: دارندگان سلاح هسته‌ای در پی توجیه هستند

  • کد خبر : 9420
  • 07 آبان 1400 - 9:39
روانچی: دارندگان سلاح هسته‌ای در پی توجیه هستند

به گزارش پایگاه خبری طلوع سیاست نماینده کشورمان در سازمان ملل گفت دارندگان سلاح هسته‌ای در سال ۱۹۷۰ بر خلع سلاح هسته ای متعهد شدند ولی متاسفانه عمل نمی کنند. به گزارش ایسنا، سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد پس از تصویب قطعنامه جمهوری اسلامی ایران در کمیته اول مجمع عمومی سازمان […]

به گزارش پایگاه خبری طلوع سیاست

نماینده کشورمان در سازمان ملل گفت دارندگان سلاح هسته‌ای در سال ۱۹۷۰ بر خلع سلاح هسته ای متعهد شدند ولی متاسفانه عمل نمی کنند.

به گزارش ایسنا، سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد پس از تصویب قطعنامه جمهوری اسلامی ایران در کمیته اول مجمع عمومی سازمان ملل گفت: متاسفانه دارندگان سلاح هسته‌ای حاضر نیستند به تعهدات خود در ارتباط با خلع سلاح هسته‌ای عمل کنند و فقط توجیه می‌کنند که زمینه آماده و فراهم برای خلع سلاح هسته‌ای نیست.

مجید تخت روانچی در گفت‌وگو با خبرگزاری صدا و سیما، این توجیه را نادرست خواند و افزود: آن‌ها در سال ۱۹۷۰ بر خلع سلاح هسته‌ای متعهد شده اند و این دیگر، اما و اگر ندارد؛ اما متاسفانه عمل نمی‌کنند و سال‌ها گذشته است.

قطعنامه دوسالانه پیشنهادی جمهوری اسلامی ایران با عنوان “پیگیری اجرای تعهدات توافق شده در کنفرانس‌های بازنگری دولت‌های عضو ان پی تی در سال‌های ۱۹۹۵، ۲۰۰۰ و ۲۰۱۰” با حمایت اکثریت اعضای سازمان ملل به تصویب رسید.

این قطعنامه از کشورهای هسته‌ای عضو ان پی تی می‌خواهد به اقدامات لازم جهت اجرای تعهداتشان مبنی بر انهدام کامل زرادخانه تسلیحات اتمی خود بر اساس اصول شفافیت، برگشت‌ناپذیری و نظارت بین‌المللی سرعت ببخشند.
بر اساس پیمان منع اشاعه سلاح های هسته‌ای، کشورهای هسته ای متعهد شده‌اند تمام تسلیحات اتمی خود را منهدم کنند. بعلاوه، آنها از نظر حقوقی موظف‌اند نه تنها از هرگونه اقدام برای ساخت سلاح هسته‌ای خودداری کنند، بلکه باید از انتقال اینگونه سلاح‌ها به دیگر کشورها، استقرار آنها در خارج از خاک خویش و همکاری با دیگر دولتها برای ساخت سلاح اتمی نیز بپرهیزند.
دولتهای هسته‌ای پس از دهه‌ها عدم پای‌بندی به این تعهدات حقوقی مصرح خود، در قالب اسناد نهائی کنفرانس‌های بازنگری پیمان عدم اشاعه سلاح‌های هسته‌ای در سالهای ۱۹۹۵، ۲۰۰۰ و ۲۰۱۰ میلادی مجدداً متعهد شده‌اند گام‌های عملی مؤثری را برای امحای سلاح‌های هسته‌ای بردارند.
در بخشی از این قطعنامه پیشنهادی ایران بر اجرای تصمیم کنفرانس بازنگری ان پی تی در سال ۱۹۹۵ در خصوص ایجاد خاورمیانه عاری از سلاح های هسته‌ای نیز تأکید شده است. این تصمیم خواستار پیوستن رژیم صهیونیستی به ان پی تی و پذیرش نظارت آژانس بین المللی انرژی اتمی بر تأسیسات هسته‌ای آن رژیم می باشد.
در قطعنامه پیشنهادی ایران همچنین بر ضرورت ارائه تضمین‌های امنیتی به کشورهای غیرهسته‌ای مبنی بر عدم به کارگیری و یا تهدید به استفاده از سلاح هسته‌ای علیه آنها تأکید گردیده است.
آمریکا، رژیم صهیونیستی، کشورهای عضو اتحادیه اروپایی و چند هم‌پیمان عمدتاً غربی آمریکا بر خلاف تعهد صریح برای خلع سلاح هسته ای به این قطع نامه رای منفی دادند.
حیدرعلی بلوجی نماینده ایران در کمیته خلع سلاح و امنیت بین المللی سازمان ملل، با اشاره به روند مسابقه جدید تسلیحات هسته ای و روند نوسازی این سلاح ها، از آنها به عنوان روندهای هشدار دهنده یاد کرده و خواستار خاتمه دادن به اینگونه اقدامات شد.  
قرار است این قطعنامه حدود یک ماه دیگر به صحن مجمع عمومی سازمان ملل ارائه و در آنجا به صورت نهایی به تصویب برسد.
انتهای پیام

لینک کوتاه : https://tolosiyasat.ir/?p=9420
   

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها