• امروز : سه شنبه - ۲۴ مهر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Tuesday - 15 October - 2024

اخبار ویژه

مهدی جمالی نژاد استاندار جدید اصفهان کیست ؟ رفع ۶۱۲ مورد انسداد شبکه و خطوط فاضلاب در ارومیه ظریف: ما وارث یک ویرانه نشدیم و اینجا آباد تحویل ما شد تاثیر حالت بازو بر خوانشِ فشار خون مدیران استان فارس براساس شایسته سالاری انتخاب می شوند/ وفاق ملی جزو ضروریات کشور ماست لزوم ارتباط مستمر استانداران با مردم  دروازه‌بانی که با این گل پوشکاشی جهانی شد/ پیام ویژه با دریبل بازیکنان؛ می‌خواهم مسی باشم +ویدیو ویژه‌برنامه گرامیداشت سی‌وسومین سالگرد تاسیس دانشگاه جامع علمی کاربردی در آذربایجان غربی برگزار شد استاندار جدید فارس نویدبخش پویایی خواهد بود ساماندهی ۴۸۰۳ فقره انشعاب غیرمجاز آب در آذربایجان‌غربی حضور بازپرس ویژه قتل در محل حادثه آتش‌سوزی محله شادآباد رگ هستی بخش «میثم» و تولد «پرهام»؛ برآمدن نور امید از دل معدن هدف غائی سازمان بازرسی اصلاح امور است ثبت ملی ۲ یادمان دفاع مقدس در آذربایجان‌غربی اتمام عملیات افزایش ظرفیت ترانس روستای شیخ زرد ارومیه 

7

مکان‌یابی شهر جدید ۲۰۰ هزار نفری در جاسک هرمزگان

  • کد خبر : 13283
  • 16 آبان 1400 - 12:46
مکان‌یابی شهر جدید ۲۰۰ هزار نفری در جاسک هرمزگان

به گزارش پایگاه خبری طلوع سیاست شورای‌عالی شهرسازی و معماری در مکاتبه با استاندار هرمزگان و مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید، مکانیابی شهر جدید در غرب شهرستان جاسک را ابلاغ کرد. به گزارش خبرنگار ایسنا، در راستای هدف دولت برای ساخت ۴ میلیون واحد مسکونی طی ۴ سال آینده شرکت عمران شهرهای جدید، احداث ۴۰ شهرک […]

به گزارش پایگاه خبری طلوع سیاست

شورای‌عالی شهرسازی و معماری در مکاتبه با استاندار هرمزگان و مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید، مکانیابی شهر جدید در غرب شهرستان جاسک را ابلاغ کرد.

به گزارش خبرنگار ایسنا، در راستای هدف دولت برای ساخت ۴ میلیون واحد مسکونی طی ۴ سال آینده شرکت عمران شهرهای جدید، احداث ۴۰ شهرک و ۱۸ شهر جدید علاوه بر ۱۸ شهر فعلی را در دستور کار قرار داده است.

در این راستا به تازگی مکان یابی یک شهر جدید ۲۰۰ هزار نفره در شهرستان جاسک استان هرمزگان از سوی شورای عالی معماری و شهرسازی به تصویب رسید.

دبیر شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران در مکاتبه با دوستی، استاندار و رییس شورای‌ برنامه‌ریزی و توسعه استان هرمزگان و طاهرخانی مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید، مصوبه شورا را با موضوع مکان‌یابی شهر جدید در شهرستان جاسک، ابلاغ کرد.
در متن مصوبه آمده است: شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران در جلسه مورخ ۱۲ مهر ۱۴۰۰ موضوع مکانیابی شهر جدید در غرب شهرستان جاسک (شرق روستای گاوبندی) به مساحت ۳۵۰۰ هکتار و جمیعت‌پذیری ۲۰۰ هزار نفر مصوبه مورخ ۲۴ خرداد ۱۳۹۹ شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان هرمزگان را پیرو مباحث جلسه اول دی ۱۳۹۹ خود مورد بررسی قرار داد و با توجه به صورتجلسه مورخ ۲۸ آبان ۱۳۹۹ کمیته فنی شماره یک و نیز بازدید دبیر شورای‌عالی از منطقه، در راستای سیاست‌های کلان آمایشی کشور مبنی بر افزایش استقرار جمعیت در سواحل مکران و همسو با برنامه‌های مصوب استقرار صنایع عظیم انرژی‌بر در غرب جاسک، مکانیابی مصوب مرجع استانی مبنی بر احداث شهر جدید در شهرستان جاسک را که از میان ۷ گزینه در سطح شهرستان جاسک انتخاب شده است را واجد بیشترین نقاط قوت در محورهای محیطی و جغرافیایی- کالبدی- اقتصادی و اجتماعی- محیط دریایی و پدافند غیرعامل می‌داند.
بنابراین ضمن تایید کلیات مکان‌یابی مذکور، مقرر می‌شود به جهت کاهش حداکثری تبعات احتمالی استقرار جمعیت در منطقه غرب جاسک، طرح جامع شهر جدید با رعایت ملاحظات زیر توسط شرکت عمران شهرهای جدید تهیه و پس از طی مراحل تصویب استانی به شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران ارسال شود.
۱-با عنایت به اینکه بخشی از اراضی پیشنهادی برای احداث شهر جدید در جنوب، با پهنه حفاظت طرح ICZM، عرصه خوریات تداخل دارد، مقرر می‌شود عرصه‌های مذکور از محدوده شهر حذف و در حریم شهر جدید تحت حفاظت مطلق قرار گرفته و هرگونه تغییر در بستر طبیعی آنها ممنوع اعلام شود. بدین‌ترتیب محدوده شهر جدید با حذف اراضی مذکور به حدود ۲۴۰۰ هکتار کاهش می‌یابد.
۲-طرح جامع شهر در دو فاز شامل فاز اول در مساحت ۱۵۰۰ هکتار در شرقی‌ترین قسمت برای جمعیت ۱۰۰ هزار نفر برای افق ۱۴۱۵ و فاز دوم در ۹۰۰ هکتار برای ۱۰۰ هزار نفر جمعیت برای افق ۱۴۲۵ در مابقی اراضی تهیه و جهت تصویب به شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران ارسال شود. هرگونه اقدام اجرایی در فاز دوم منوط به تحقق برنامه‌های استقرار صنایع انرژی‌بر و جمعیت‌پذیری حداقل ۷۰ درصدی فاز اول و با تایید معاونت شهرسازی و معماری وزارت راه و شهرسازی خواهد بود.
تبصره: تدقیق ظرفیت جمعیت‌پذیری شهر در خلال تهیه طرح جامع و بر اساس برنامه واقعی و محقق شده استقرار صنایع انرژی بر تعیین و به تصویب شورای‌عالی خواهد رسید.
۳- حد بستر و حریم مسیل‌های متداخل با اراضی خصوصا در شمال‌شرقی و شرق مجددا از وزارت نیرو (آب منطقه‌ای) استعلام شده و کلیه مسیل‌ها و حرایم آنها واقع در حد مرزی اراضی از محدوده خارج شود.
۴- با توجه به وجود شیب طبیعی زمین به طرف دریا، تهیه نقشه جامع نحوه مدیریت و هدایت آب‌های سطحی و روان آب‌های وارده به سایت در قالب اسناد طرح جامع، الزامی خواهد بود.
۵- ضمن رعایت کلیه مفاد نامه شماره ۱۰۶۴ س / ۹۹ مورخ ۱۷ خرداد ۱۳۹۹ اداره کل حفاظت محیط‌زیست استان، مقرر شد فاصله لازم از مزارع پرورش میگو مطابق ضوابط دستگاه مذکور ملحوظ شود.
۶- حریم شهر در انطباق با دستورالعمل مصوب شورای‌عالی و با رعایت ملاحظات زیر تهیه شود:
-کلیه عرصه‌های احتمالی مرتبط با فعالیت‌های نظامی با اعلام‌نظر وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح از حریم شهر مجزا شود.
-عرصه‌های شمالی محدوده شهر جدید حداکثر تا جاده ترانزیتی موجود (جاده ۹۱) در صورت وقوع در حریم، تحت پهنه حفاظت آبخیزداری و توسعه جنگل‌کاری در حریم تثبیت شود.
-پهنه‌های جنوب محدوده شهر جدید تا نوار ساحلی (مطابق مفاد بند یک) در حریم شهر و تحت پهنه حفاظت صرف با حفظ بستر طبیعی تثبیت شوند.
-مسیر تدقیق شده راه‌آهن سراسری چابهار-بندرعباس-خوزستان و ایستگاه‌های لازم مطابق اعلام‌نظر اداره کل راه و شهرسازی استان حریم منعکس شود.
۷- سناریوهای مختلف اتصال شهر جدید به شبکه بزرگراهی موجود در شمال شهر به تایید معاونت حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی برسد.
۸- به جهت عدم اخلال در توسعه آتی و درازمدت شهر جدید و حصول اطمینان از وجود فاصله کافی بین مراکز استقرار صنایع در آتی با شهر جدید، با بررسی و کنترل دقیق استانداری هرمزگان و با هماهنگی دبیرخانه ستاد توسعه سواحل مکران ضمن مرور کلیه مجوزات صادره واگذاری‌های احتمالی امکان جابه‌جایی پهنه موسوم به صنایع آب‌بر و انرژی‌بر (۱۸ا) – با پهنه موسوم به ناحیه عملکردی تجاری (TFZ) – ظرف مدت یکماه بررسی و در صورت تایید توسط استانداری هرمزگان، اسناد طرح ویژه مکران در این بخش توسط دبیرخانه شورای‌عالی اصلاح و مجددا ابلاغ شود.
۹- کلیه ملاحظات پدافند غیرعامل معطوف به استقرار فعلی جمعیت در شهر جدید و توسعه آتی آن، طی جلسه‌ای با حضور مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید، نماینده سازمان پدافندغیرعامل در شورای‌عالی و استانداری هرمزگان و دبیر شورای‌عالی بررسی و مصوبات جلسه به عنوان نظر شورای‌عالی در تهیه طرح جامع شهر مدنظر قرار گیرد.
۱۰- فرآیند قانونی لازم مربوط به انتخاب نام شهر جدید با هماهنگی وزارت کشور توسط شرکت عمران شهرهای جدید طی شود.

بنابراین گزارش،  در حال حاضر ۱۸ شهر جدید فعال با جمعیت بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر در کشور وجود دارد که شرکت عمران در نظر دارد ۱۸ شهر با ظرفیت جمعیتی یک میلیون و ۴۶۴ هزار نفر و ۴۰ شهرک با جمعیت‌پذیری ۴۳۵ هزار و ۲۵۲ نفر را بر اساس تکنولوژی‌های نوین، انرژی پاک و دوستدار محیط زیست احداث کند. مجموعا در آینده ۳۶ شهر جدید و ۴۰ شهرک با هدف‌گذاری اولیه جذب حدود هفت میلیون نفر جمعیت خواهیم داشت.

بنا به گفته حبیب الله طاهرخانی مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید، ساخت ۱۳۲ هزار و ۲۰۰ واحد مسکونی در ۴۰ شهرک جدید در برنامه قرار دارد که می‌تواند تعادل مناسبی در بازار مسکن ایجاد کند.

انتهای پیام

لینک کوتاه : https://tolosiyasat.ir/?p=13283
   

نوشته های مشابه

18مهر
۲ هزار عملیات تعمیرات پیشگیرانه توسط مدیریت توزیع برق ایثار ارومیه انجام شد
14مهر
کاهش رتبه اعتباری اسرائیل از «A+» به «A»
پایگاه خبری اقتصادی بلومبرگ

کاهش رتبه اعتباری اسرائیل از «A+» به «A»

04مهر
پروانه انتشار ماهنامه اینترنتی «اقتصاد ۳۶۰» صادر شد
از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی؛

پروانه انتشار ماهنامه اینترنتی «اقتصاد ۳۶۰» صادر شد

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها