• امروز : شنبه - ۱۴ تیر - ۱۴۰۴
  • برابر با : Saturday - 5 July - 2025

اخبار ویژه

بیش از ۵۳ شهر با تنش آبی مواجه هستند پرسپولیس را با این مربی برای قهرمانی در آسیا می‌بندم عزم جدی دولت برای تقویت بنیه پلیس و جبران خسارات وارده از جنگ تحمیلی ساخت نانوحسگری که سلامت غذا را در ۱۵ دقیقه آزمایش می‌کند شهادت شهدای اقتدار به نقطه‌ عطفی در تاریخ انقلاب اسلامی تبدیل شد  همدلی اصناف برای خدمات رسانی به مردم در شرایط بحران مثال زدنی است تأکید مدیرکل امور شهری و شوراهای استانداری فارس بر پرداخت سهم قانونی شهرداری‌ها به نهاد کتابخانه‌های عمومی سرپرستان جدید پنج حوزه شهرداری شیراز معرفی شدند اجرای ۳۶ بسته مدیریت مصرف برق و تسریع پروژه‌های زیرساختی برای تابستان پیش‌رو در استان فارس/ نقش حیاتی دستگاه‌های اجرایی در پیشبرد طرح‌های کلان حوزه انرژی اداره‌کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان فارس، میزبان سومین گردهمایی «کودکان عاشورایی» شد/ انتقال پیام‌های ژرف تربیتی برای نسل نوپای جامعه ایجاد اشتغال و ارزش افزایی با اجرای پروژه سرمایه گذاری بنک داران شیراز شهرداری ارومیه با ۱۴ هزار میلیارد اعتبار سرمایه‌گذاری در شهر را کلید می‌زند شهرداری ارومیه با ۱۴ هزار میلیارد اعتبار سرمایه‌گذاری در شهر را کلید می‌زند قراری برای برگزاری مذاکرات با آمریکا گذاشته نشده است هشدار پزشکیان درباره طرح سخنان تفرقه‌افکنانه و اختلاف‌برانگیز

11

«ناباروری» فقط مساله زنانه نیست

  • کد خبر : 10224
  • 09 آبان 1400 - 14:35
«ناباروری» فقط مساله زنانه نیست

به گزارش پایگاه خبری طلوع سیاست ناباروری از جمله چالش‌هایی است که طبق آمارهای کشوری، حدود ۲۰ درصد از زوج‌ها با آن مواجه می‌شوند. ناباروری اگرچه در نگاه نخست یک مسئله پزشکی به نظر می‌رسد اما ابعاد فرهنگی و اجتماعی گسترده‌ای دارد. به گزارش ایسنا، دکتر بهرنگ آبادپور _ جراح و متخصص اورولوژی و ناباروری […]

به گزارش پایگاه خبری طلوع سیاست

ناباروری از جمله چالش‌هایی است که طبق آمارهای کشوری، حدود ۲۰ درصد از زوج‌ها با آن مواجه می‌شوند. ناباروری اگرچه در نگاه نخست یک مسئله پزشکی به نظر می‌رسد اما ابعاد فرهنگی و اجتماعی گسترده‌ای دارد.

به گزارش ایسنا، دکتر بهرنگ آبادپور _ جراح و متخصص اورولوژی و ناباروری مردان در این خصوص، گفت: طبق آمارهای جهانی، حدود ۱۵ درصد از زوج‌ها دچار مشکل ناباروری‌اند و البته طبق مطالعه کشوری‌ که از سوی پژوهشگاه ابن‌سینا انجام شد، آمار ناباروری در ایران بالاتر از متوسط جهانی و حدود ۲۰ درصد است. البته در صورت درمان مناسب و به‌موقع، اغلب موارد ناباروری قابل درمان است. 

وی افزود: به‌طور تاریخی و سنتی این باور در عامه مردم وجود دارد که ناباروری یک مشکل زنانه است. به نظر می‌رسد که دو دلیل برای شکل‌گیری این باور وجود دارد؛ نخست، از آنجا که بارداری و زایمان امری زنانه است، این ذهنیت ایجاد شده که ناباروری یا اختلالات باروری هم فقط مربوط به زنان است و اصطلاح «نازایی» نیز نشان‌دهنده همین رویکرد است. دوم، پذیرش ناباروری برای مردان دشوار بوده، زیرا در فرهنگ عامه ناباروری مرد به معنای ضعف و نقصان او، نقض‌کننده مردانگی و عامل ننگ و شرمساری قلمداد می‌شده است. این دلایل باعث می‌شد که زنان عامل یا مقصر ناباروری انگاشته شوند و مجبور شوند به‌تنهایی به‌دنبال علاج و درمان باشند.

عضو تیم تخصصی مرکز درمان ناباروری ابن‌سینا با اشاره به مطالعات انجام‌شده در این زمینه گفت: در یک مطالعه آماری نشان داده شد که در ۱۷ تا ۲۸ درصد از زوج‌های ناباروری که مدت‌ها هم تحت درمان قرار داشتند، بررسی‌ها و مداخلات درمانی فقط روی خانم انجام شده بود و آقا اصلاً بررسی و درمان نشده بود.

وی با تأکید بر اینکه واقعیات زیست‌شناسی تولیدمثل به‌خوبی نشان‌دهنده نقش برابر زن و مرد در لقاح و تولید مثل است، بیان کرد: امروزه همه ما می‌دانیم که جنین حاصل لقاح یک سلول تولید مثلی آقا یعنی اسپرماتوزوئید و یک سلول تولید مثلی خانم، یعنی تخمک است. یعنی از منظر جنین‌شناسی، سهم مرد و زن در تشکیل جنین و تداوم نسل برابر است. از منظر علم ژنتیک نیز نیمی از مواد ژنتیکی لازم برای تشکیل جنین از آقا و نیمی از خانم است. یعنی از نظر ژنتیکی نیز سهم مرد و زن در شکل‌گیری ژنتیک جنین و فرزند حاصل برابر است. 

این متخصص اورولوژی در ادامه یادآور شد: بر اساس مطالعات انجام‌شده روی زوج‌های ناباروری که علت ناباروری‌شان تشخیص داده شده است، حدود ۴۰ درصد از موارد ناباروری ناشی از علل زنانه، حدود ۴۰ درصد ناشی از علل مردانه و حدود ۲۰ درصد ناشی از علل مشترک، یعنی ترکیبی از علل زنانه و مردانه است. بنابراین تمام مستندات علمی و مطالعات آماری بر سهم یکسان زن و مرد در باروری و ناباروری دلالت دارند. اما متأسفانه هنوز هم می‌بینیم که همچنان برخی آقایان این واقعیت‌ها را نمی‌پذیرند و حتی وقتی به مرکز ما مراجعه می‌کنند، می‌گویند «خانم را برای درمان آورده‌ایم». بنابراین اگرچه این باور نادرست تا حد زیادی در جامعه کم‌رنگ شده است، اما همچنان وجود دارد و اصلاح آن نیازمند فرهنگ‌سازی و افزایش آگاهی عمومی است.

بنابر اعلام مرکز درمان ناباروری ابن‌سینا، وی در پایان تاکید کرد: در پزشکی نوین و در مراکز مدرن درمان ناباروری، وقتی زوجی برای درمان ناباروری یا کاهش توان باروری مراجعه می‌کنند، حتماً باید هر دو با هم و همزمان مراجعه کنند و تیم درمان نیز باید هم خانم و هم آقا را به‌ موازات هم بررسی کنند تا بتوانند با تشخیص علت یا علل ناباروری، درمان مناسب را به زوج پیشنهاد کنند. در مرکز درمان ناباروری ابن‌سینا نیز از ابتدا زن و شوهر با هم و همزمان پذیرش می‌شوند و به‌ موازات هم در کلینیک‌های تخصصی زنان و مردان بررسی می‌شوند. پس از انجام بررسی‌های تشخیصی نیز متخصصان زنان و مردان با به اشتراک گذاشتن نتایج بررسی‌های تشخیصی خود، با همفکری هم درباره مداخلات درمانی مناسب برای آن زوج تصمیم می‌گیرند. بنابراین یکی از اهداف اصلی ما در برگزاری این پویش، نهادینه کردن این باور در فرهنگ عمومی است که “ناباروری فقط مسئله زنان نیست”.

انتهای پیام

لینک کوتاه : https://tolosiyasat.ir/?p=10224
   

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها