به گزارش پایگاه خبری طلوع سیاست
وی با بیان اینکه سال گذشته ۳۳۱ مورد گازگرفتگی و ۱۰ مورد فوتی در استان به ثبت رسید، افزود: خوشبختانه در هفت ماهه ابتدای امسال نسبت به سال گذشته، کاهش ۲۶ درصدی در آمار ماموریتهای گازگرفتگی را شاهد هستیم.
رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی قزوین تاکید کرد: علائم گازگرفتگی شامل سردرد، سرگیجه، حالت تهوع و کاهش سطح هوشیاری است و گاها افراد با علائمی همچون سوزش در ناحیه سینه و تنگی نفس مواجه میشوند.
سلطانی گفت: اولین اقدام در مواقع گاز گرفتگی خروج از آن محیط، تنفس هوای تازه و تماس با ۱۱۵ است.
در ادامه قدیر موسی خانی، رئیس سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری قزوین اظهار کرد: مردم تصور میکنند گاز گرفتگی فقط ناشی از بخاری و لوازم گاز سوز است اما هر وسیلهای که شعله دارد اگر دود حاصل از سوخت و ساز آن از محیط خارج نشود، ابتدا باعث مسمومیت و در طولانی مدت سبب مرگ میشود.
وی افزود: بر اساس آمارهای اعلام شده سال گذشته در کل کشور ۹۲۶ نفر بر اثر گازگرفتگی فوت شدند و این موارد ناشی از بیاحتیاطی در استفاده از وسایل گرمایشی به ویژه در فصل سرما است.
رئیس سازمان آتش نشانی قزوین ابراز کرد: استفاده از دودکش ناایمن عامل اصلی مرگ و میر ناشی از نشت گاز در فصل سرما است چراکه برخی افراد عجولانه و بدون آگاهی از نحوه نصب صحیح یا با فرض اینکه سال گذشته دودکش ایمن بوده دیگر اقدام به بازبینی نمیکنند.
لولههای آکاردئونی و آلومینیومی مناسب نیست
موسی خانی با تاکید براینکه نصب وسایل گرمایشی توسط نمایندگیهای مجاز موجب پیشگیری از حوادث میشود، بیان کرد: گاهی لانه گذاری پرندگان یا ریزش مصالح ساختمانی در اثر ساخت و ساز در ملک مجاور سبب گرفتگی لولههای دودکش میشود.
وی ادامه داد: قرار دادن لوله بخاری درون سطل آب یک اقدام اشتباهی است که منجر به پخش گاز در محیط و در نهایت گازگرفتی میشود.
رئیس سازمان آتش نشانی قزوین تصریح کرد: امروزه استفاده از لولههای آکاردئونی و آلومینیومی به دلیل زیبایی و نصب راحت در بخاریها، رواج پیدا کرده است اما این نوع لوله به هیچ وجه توصیه نمیشود چراکه به مرور زمان حالت اولیه خود را از دست داده و گاز را در محیط پخش میکند.
موسی خانی بیان کرد: به شهروندان توصیه میکنیم هر شب لولههای بخاری را چک کنند اگر لوله گرم باشد دلیل بر خارج شدن گاز و اگر سرد باشد به معنای پخش شدن گاز در محیط است.
این مقام مسئول گفت: همچنین توصیه میشود هر چند وقت یک بار کلاهک دودکش چک شود و اگر شهروندان سوالی در خصوص گاز گرفتگی دارند میتوانند با شماره ۱۲۵ تماس بگیرند.
وی در پایان تاکید کرد: دورههای آموزشی حضوری و غیر حضوری جهت آگاهی شهروندان برای نحوه استفاده صحیح از وسایل گرمایشی برنامهریزی شده است.
انتهای پیام/