• امروز : پنج شنبه - ۹ فروردین - ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 28 March - 2024

اخبار ویژه

بیانیه استقلال باعث تغییر در ترکیب تیم ملی شد؟ ٩٢ درصد پهنه کشور از نظر خدمات بوم‌شناسی ارزش‌گذاری می‌شود مخبر: یکی از راهبردهای اصلی دولت، مردمی کردن اقتصاد است لزوم برخورداری شیراز از پیست دو و میدانی استاندارد پیام تسلیت به رییس شورای هماهنگی امور شهرستان حزب همت در استان فارس مجلس دوازدهم باید اولویت‌های خود را در راستای تحقق شعار سال تنظیم کند منتخبان مردم تسویه حساب‌های سیاسی را به مجلس وارد نکنند روایت وزیر اقتصاد از کارنامه اقتصادی دولت در سال ۱۴۰۲ پیگیری مطالبات مردمی در وزرات خانه اقتصاد و دارایی توسط نماینده منتخب فسا وزیر کار: در آمد کارگران قطعا بالاتر از این است ! | مگر تمام جامعه کارگری تنها درآمدشان این است؟ سرمربی پرسپولیس با یک تعویض یاد مایلی‌کهن را زنده کرد! کشف ۹۲ درصدی پرونده‌های جرایم جنایی در کشور با چقدر پول می‌توانیم بانک بزنیم؟ + سند نزاع‌های سیاسی، زنگ خطر مجلس دوازدهم نماینده ویژه رییس جمهور اولین حکمش را صادر کرد

4

تاثیر کم کاری تیروئیدی بر فعالیت قلب/ علائم کم کاری تیروئید کدامند؟

  • کد خبر : 6275
  • 26 مهر 1400 - 8:51
تاثیر کم کاری تیروئیدی بر فعالیت قلب/ علائم کم کاری تیروئید کدامند؟

به گزارش پایگاه خبری طلوع سیاست محمود افتخارزاده متخصص قلب و آریتمی‌های قلبی در گفت‌وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس درباره کم کاری تیروئید و تاثیر آن بر نارسایی قلبی گفت: هورمون تیروئید از معدودترین هورمون‌های بدن است که بر روی تمامی سیستم‌های بدن تاثیرگذار است. تقریبا می‌توان گفت تمامی سلول‌های بدن دارای گیرنده هورمون […]

به گزارش پایگاه خبری طلوع سیاست

محمود افتخارزاده متخصص قلب و آریتمی‌های قلبی در گفت‌وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس درباره کم کاری تیروئید و تاثیر آن بر نارسایی قلبی گفت: هورمون تیروئید از معدودترین هورمون‌های بدن است که بر روی تمامی سیستم‌های بدن تاثیرگذار است. تقریبا می‌توان گفت تمامی سلول‌های بدن دارای گیرنده هورمون تیروئیدی هستند و قلب هم از این موضوع مستثنی نیست و پرکاری و کم کاری تیروئید می‌تواند بر عملکرد مناسب آن تاثیرگذار باشد.

وی افزود: کم کاری تیروئید می‌تواند سرعت ضربان قلب را کاهش داده ، ورود خون به قلب را با تاثیر بر عضله قلب دچار مشکل کرده، موجب افزایش فشار داخل حفره بطنی شده و دهلیزها را تحت الشعاع قرار دهد. در این حالت ریه‌ها هم دچار مشکل شده و فرد دچار تنگی نفس می‌شود که در ارتباط تنگاتنگ با کاهش ضربان قلب موجب نارسایی قلبی می‌شود. علاوه بر این در کم کاری تیروئید مقاومت عروقی افزایش می‌یابد. تجمع مواد در عروق باعث می‌شودعروق نتوانند به خوبی باز شوند و بنابراین حجم داخل عروق بیشتر از پذیرش آن می‌شود که افزایش فشار خون را در پی خواهد داشت و پس از مدتی می‌تواند موجب نارسایی قلبی شود.

این متخصص قلب و آریتمی‌های قلبی درباره علائم کم‌کاری تیروئید گفت: علائم این بیماری غیر اختصاصی است و می‌تواند با خستگی، ضعف و بی‌حالی همراه باشد. این علائم می‌تواند در اثر افزایش سن هم پدیدار شود به همین دلیل برخی مواقع علائم کم کاری تیروئید به افزایش سن نسبت داده می‌شود. نبود سایر علائم نباید موجب غفلت ما از مشکلات تیروئیدی شود به همین جهت افراد مسن باید به صورت منظم و سالی یکبار هورمون‌های تیروئیدی خود را کنترل کنند.

افتخارزاده با اشاره به اینکه کم کاری تیروئید بیماری شایع است گفت: حدود ۵ درصد از افراد بیماری تیروئیدی دارند که بیش از ۸۰ درصدآن به کم کاری تیروئید تعلق دارد. کم‌کاری تیروئید می‌تواند ناشی از تغذیه نامناسب و عوامل ژنتیکی و مشکلات ایمنی بدن باشد. یکی از علل کم کاری تیروئید کم بودن یُد در رژیم غذایی است و سال ها است که در کشور ما ید به نمک اضافه می شود بنابراین هموطنان ما معمولا با کمبود یُد مواجه نیستند.

وی درخصوص درمان کم کاری تیروئید گفت: برخی افراد کم کاری تیروئید دارند و از طرفی دچار تنگی عروق کرونر هستند که از آن خبر ندارند. کم کاری تیروئید موجب کاهش ضربان قلب و متابولیسم بدن شده است و در این بین مشکل قلبی تشخیص داده نمی‌شود. پس از مراجعه به پزشک و مصرف دارو برای درمان تیروئید، متابولیسم بدن و ضربان قلب بالا می‌رود و علائم ناشی از مشکل قلبی پدیدار می‌شود به همین دلیل درمان کم‌کاری تیروئید در افراد مسن باید به آرامی انجام شود.

این متخصص قلب و آریتمی‌های قلبی درباره گواترگفت: بزرگی غده تیروئید می‌تواند با کم‌کاری، پرکاری و یا حتی طبیعی بودن تیروئید همراه باشد. استرس نقش مستقیمی در بیماری‌های تیروئیدی ندارد ولی افرادی که پرکاری تیروئیدی دارند بی‌قرار هستند و زود عصبانی می‌شوند .افرادی که کم کاری تیروئیدی دارند پاسخ مناسبی به محرک‌های محیطی ندارند که گهگاه به کهولت سن نسبت داده می‌شود و یا با آلزایمر و افسردگی اشتباه گرفته می‌شود. این افراد کاهش شنوایی و تحرک دارند.

وی تاکید کرد: پزشک باید مراقب دُز داروهای کم کاری تیروئید باشد برخی مواقع مقدار هورمون بیشتر از نیاز بدن تجویز می‌شود که می‌تواند منجر به پرکاری خفیف ناشی از دارو شود که آریتمی‌های قلبی را در پی خواهد داشت.

انتهای پیام/



این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

لینک کوتاه : https://tolosiyasat.ir/?p=6275
   

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.