• امروز : شنبه - ۶ مرداد - ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 27 July - 2024

اخبار ویژه

دکتر اسماعیل حسینی عضو ناظر در شورای عالی انرژی شد انتخاب حمید سلیمی به عنوان رییس تعاونی حقوقدانان کشور مراسم شیرخوارگان حسینی در شیرخوارگاه «حضرت ولی عصر (عج)» برگزار شد/ شیرخوارگاه «حضرت ولی عصر (عج)» تنها مرکز نگهداری کودکان بی سرپرست و بد سرپرست زیر سه سال استان فارس است بازدید دکتر سید اسماعیل حسینی از کوهمره سرخی ضرورت ورود نهادهای نظارتی و دستگاه قضا به ادعای پست‌فروشی در شهرداری تهران شهر نیازمند عطاری دانا و خموش است/برگزاری انتخابات داخلی شورای شهر تهران در هفته‌های آتی حضور پزشکیان و مخبر در اجتماع عزاداران حسینی نهاد ریاست جمهوری معیارها و روند انتخاب اعضای کابینه چهاردهم تشریح شد تاکید مخبر بر ضرورت اجرای تمام مصوبات ستاد مرکزی اربعین تا نیمه محرم دیدار فرماندهان نظامی و انتظامی با رئیس‌جمهور منتخب ۷۹ ضربه وزارت اطلاعات در رویارویی مستقیم با تروریست‌ها در دولت جدید با آزاد شدن واردات خودرو امکان انتخاب بهتر و رقابت بیشتر وجود دارد نقش تعاون در برنامه پنجم و ششم توسعه/ لزوم توجه به سیاست‌های پشتیبانی و مانع‌زدایی از توسعه‌ی تعاونی‌ها کارگران نتوانسته اند بطور کامل از مواهب اصل ۲۹ قانون اساسی بهره مند گردند/عدم وجود تشکیلات غیر سیاسی و صرفا صنفی بزرگترین معضل کارگران در دهه های گذشته بوده است پیام تبریک رییس شورای اسلامی استان فارس به رییس کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی

3

انتقاد یک مقام دولت ترامپ به سیاست بایدن در قبال روابط ایران و چین

  • کد خبر : 6131
  • 28 مهر 1400 - 11:05
انتقاد یک مقام دولت ترامپ به سیاست بایدن در قبال روابط ایران و چین

به گزارش پایگاه خبری طلوع سیاست سفیر آمریکا در سازمان ملل در دولت دونالد ترامپ از سیاست دولت فعلی آمریکا در قبال صادرات نفت ایران به چین انتقاد کرده و خواستار ورود کنگره به این موضوع شد. به گزارش ایسنا، نیکی هیلی نماینده دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور پیشین آمریکا در سازمان ملل در یادداشتی […]

به گزارش پایگاه خبری طلوع سیاست

سفیر آمریکا در سازمان ملل در دولت دونالد ترامپ از سیاست دولت فعلی آمریکا در قبال صادرات نفت ایران به چین انتقاد کرده و خواستار ورود کنگره به این موضوع شد.

به گزارش ایسنا، نیکی هیلی نماینده دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور پیشین آمریکا در سازمان ملل در یادداشتی که در  روزنامه واشنگتن پست منتشر شده است، از سیاست دولت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا در قبال صادرات نفت ایران به چین انتقاد کرده و با مطرح کردن ادعاهایی علیه ایران نوشت: یک معما وجود دارد؛ ایران به سیستم بانکی بین المللی دسترسی ندارد.  نمی تواند با شرکت هایی که می خواهند به بازارهای آمریکا دسترسی داشته باشند، تجارت کند. بیشتر دارایی آن بلوکه شده است.

وی با طرح این سوال که حکومت ایران چطور به آن چه تامین مالی گروه های تروریستی در خاورمیانه می‌خواند، ادامه می دهد؟ گفت: پاسخ آن، بیش از پیش، چین است. رئیس جمهور بایدن هم عمدتا انتخابش این بوده است در حالی که چین آرام و پیوسته میلیون ها بشکه نفت ایران را می خرد، از آن چشم پوشی کند. 
هیلی همچین در این یادداشت می نویسد: اواخر ماه گذشته، یک مقام ناشناس آمریکایی به رویترز گفت دلیل دولت آمریکا اتخاذ این دیپلماسی با چینی ها این بوده است که چنین روش «مسیر  رو به جلوی موثر تری است». اما واقعا؟ ردیابی فروش نفت ایران به چین سخت است، چون قسمت بیشتر این تجارت مخفیانه است اما رصدکنندگان صنعت گزارش می دهند که چین در ۲۰۲۱ روزانه صدها هزار بشکه نفت خام ایران را وارد کرده است. هر بشکه نفت ایران که در بنادر چین تخلیه می شود، تخطی از تحریم های آمریکاست که به منظور خشکاندن درآمد لازم برای تروریسم ایران و برنامه هسته ای آن اعمال شده است. با این وجود، دولت بایدن اجازه می دهد شرکت های چین به خاطر تجارت با ایران بدون تنبیه باقی بمانند. 
این مقام پیشین آمریکایی در مطلبی که نوشته است می افزاید: چرا بایدن اجازه می دهد این مقاومت گستاخانه ادامه پیدا کند؟ به دو دلیل، او درباره ایران گفته است، گفتمان و دیپلماسی راه پیشرفت هستند، به ویژه در زمینه احیای برنامه جامع اقدام مشترک برنامه هسته ای ایران(برجام). دولت قبلی در سال ۲۰۱۸ از این توافق خارج شد. در باره چین هم سیاست بایدن نامنسجم است. او اغلب در انجام دادن اقداماتی که ممکن است در توان او برای مذاکره توافقی آب و هوایی خللی ایجاد کند، مردد به نظر می رسد. 
در ادامه یادداشت هیلی آمده است: حزب کمونیست چین و رئیس جمهور شی جین‌پینگ می دانند حمایت از ایران برای پکن خوب و برای آمریکا بد است. ایران بخش مهمی از طرح یک جاده-یک کمربند چین است که این کشور در ازای تامین مالی زیرساخت ها، دسترسی تجاری پیدا می کند. مداخله ی چین در خاورمیانه در هیچ جهانی آمریکا را امن تر نخواهد کرد. شراکت تقویت شده با ایران، همچنین برای منافع چین در زمینه انرژی مهم است. ایران با حرکت غیرقانونی نفتکش هایش که به  «ناوگان نامرئی» معروف است، قادر است آزادانه از تحریم ها تخطی کند. بانک مرکزی سنت لویی تخمین می زند صادرات نفت خام ایران در سال بعد از ۵۵۸ هزار بشکه در روز  به ۶۰۸ هزار بشکه برسد. ایران روی برخی از بزرگ ترین منابع نفت و گاز دنیا واقع شده است. چین می خواهد به این منابع دسترسی داشته باشد و دشمن آمریکا را هم سر پا نگه دارد، چه بهتر. 
این یادداشت می افزاید: ایران و چین اخیرا اتحادشان را یک گام به جلو برده اند. سال پیش یک «شراکت استراتژیک» را نهایی کردند که چین را ملزم به سرمایه گذاری مبلغ ۴۰۰ میلیارد دلار در طی ۲۵ سال در ایران می کند. در عوض، چین دسترسی طولانی مدتی به منابع نفت خام ایران خواهد داشت و حضورش در بنادر، راه آهن، مخابرات و جاهای دیگر ایران تعمیق خواهد شد. این توافق همچین توان نظامی آن ها را هم تقویت می کند. 
واشنگتن پست به نقل از این مقام دولت ترامپ مطرح می کند:  هیچ یک از این ها خبر خوبی برای آمریکا نیست. اگر بایدن ایران و چین را پاسخگو نداند، کنگره باید این کار را بکند. برای شروع، کنگره می تواند تحریم هایی را علیه بانک مرکزی چین و دیگر بانک هایی که با بانک مرکزی ایران سر و کار دارند اعمال کند. آن ها باید از هر گونه کاهش و تخفیف در پاینبدی به تحریم های آمریکا علیه ایران جلوگیری کنند. قانون گذاران همچنین می توانند تحریم هایی را علیه نهادهای چینی که نفت ایران را انبار می کنند  یا به فعالیت کشتی هایی که آن ها را منتقل می کنند، کمک کند. آمریکا تحریم های مشابهی را علیه کره شمالی اعمال کرده است که تا حد زیادی موفقت آمیز بوده است. 
هیلی در ادامه اظهار کرد: دولت بایدن به جای اعتماد غیر معقول به دیپلماسی، باید  مسیر را برای رسیدن نفت ایران به چین سخت تر کند. این یعنی به وزارت خزانه داری دستور بدهد کشتی هایی را که نفت ایران را حمل می کنند، افراد مسئول در انبارداری و بنادر، نمایندگی های وارد کننده و کسان  دیگری را که در امور کشتیرانی چین به این امر کمک می کنند، تحریم کند.

در پایان این یادداشت آمده است: این وضعیت غیر قابل تحمل است. ایران دارد پیروز می شود. حزب کمونیست چین دارد پیروز می شود. گروه های تروریستی در خاورمیانه و فراتر از آن دارند پیروز می شوند. آمریکا و متحدان آن دارند می بازند. ممکن است رئیس جمهور مذاکرات را ترجیح دهد، اما مذاکرات فقط باعث جسورتر شدن کسانی شده است که بدخواه آمریکا هستند امنیت ملی غیر قابل مذاکره است. 
انتهای پیام

لینک کوتاه : https://tolosiyasat.ir/?p=6131
   

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها