• امروز : پنج شنبه - ۲۲ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 12 December - 2024

اخبار ویژه

درخواست ترکیه برای تمدید قرارداد ۲۵ ساله انرژی با ایران تحلیل تکنیکال انس جهانی طلا ببت کوین با قیمت ۱۰۱۱۰۹ تومان هفته را تمام کرد آگاهی‌بخشی درباره «اچ آی وی» به فراموشی سپرده نشود استقلال جای امثال فرهاد مجیدی است؛ استقلال جای تسویه حساب نیست اجرای سامانه پنجره واحد مدیریت زمین در کرمان نامطلوب است براساس آمار تفصیلی صنعت برق کشور در سال ۱۴۰۲ تلفات شبکه توزیع برق کشور سیر نزولی گرفت تعمیر، نصب و راه اندازی کفکش شماره ۱ ایستگاه پمپاژ برداشت آب خام تاسیس برج آبگیر شهر مهاباد موضوع جوانی جمعیت باید در اولویت قرار گیرد همایش رازهای عاشقانه با طعم آرامش در آذربایجان غربی برگزار شد خانواده نخستین پایگاه برای برخورداری از کشوری مقتدر است از ایجاد ۱۰ مرکز و کارخانه نوآوری تا طراحی و پیاده‌سازی برنامه ملی هوش مصنوعی فرماندار جدید شهرستان شیراز به شایسته سالاری توجه ویژه داشته باشد لزوم تشکیل کمیته‌ای با عنوان “امیدآفرینی و انعکاس عملکردهای مثبت” در شورای اسلامی شهر شیراز برگزاری سومین دوسالانه ملی قصه‌گویی «نهال امید» در فارس/ امکان شرکت در «قصه‌گویی صحنه‌ای» و «قصه‌گویی دیجیتال»

6

جزئیات تأمین سوخت زمستانی نیروگاه‌ها/«مازوت» انتخاب آخر در سوخت‌رسانی‌

  • کد خبر : 5325
  • 19 مهر 1400 - 11:09
جزئیات تأمین سوخت زمستانی نیروگاه‌ها/«مازوت» انتخاب آخر در سوخت‌رسانی‌

به گزارش پایگاه خبری طلوع سیاست به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، روز گذشته وزارت نفت از برگزاری سومین نشست هماهنگی و برنامه‌ریزی تأمین سوخت زمستانی خبر داد. با شروع به کار دولت سیزدهم، تامین سوخت زمستانی نخستین‌ ماموریت جدی وزارت نفت تعریف شده است به طوری که جواد اوجی وزیر نفت به شخصه پیگیری […]

به گزارش پایگاه خبری طلوع سیاست

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، روز گذشته وزارت نفت از برگزاری سومین نشست هماهنگی و برنامه‌ریزی تأمین سوخت زمستانی خبر داد.

با شروع به کار دولت سیزدهم، تامین سوخت زمستانی نخستین‌ ماموریت جدی وزارت نفت تعریف شده است به طوری که جواد اوجی وزیر نفت به شخصه پیگیری این موضوع را بر عهده گرفته است.

بازدید از پالایشگاه‌های گازی پارس جنوبی برای بررسی راهکارهای افزایش تولید گاز از این میادین، فعال سازی دیپلماسی گازی با شروع مذاکرات برای واردات گاز از ترکمنستان، بازدید از پالایشگاه تهران برای تامین سوخت مایع به خصوص گازوئیل در این پالایشگاه به عنوان سوخت دوم نیروگاه‌ها و انعقاد قرارداد سوآپ میعانات گازی با ونزوئلا برای جلوگیری از انبارش میعانات گازی و بازتر شدن دست وزارت نفت در افزایش تولید گاز، از جمله اقدامات کلیدی است که وزیر نفت شخصا آنها را مورد پیگیری قرار داده است.

همچنین پس از انتصاب جلیل سالاری به مدیرعاملی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی، نخستین کارویژه این شرکت، به تامین سوخت مایع برای افزایش ذخایر مخازن نیروگاه‌ها اختصاص یافت؛ مدیرعامل جدید شرکت ملی پالایش و پخش برای تامین سوخت مایع نیروگاه‌ها با دو چالش جدی مواجه است، اول کاهش ۲۰ درصدی ذخایر سوخت مایع نیروگاه‌ها نسبت به سال گذشته  و دوم تضعیف ناوگان حمل سوخت و خروج ۴ هزار نفتکش از این ناوگان، که لازم بود برای حل آنها تدابیری اندیشیده شود.

* اولویت تامین سوخت مایع نیروگاه‌ها با گازوئیل است یا مازوت؟

پر کردن مخازن ذخیره‌سازی سوخت مایع نیروگاه‌ها از این جهت حائز اهمیت است که در فصول سرد سال، افت دما باعث افزایش مصرف گاز در بخش خانگی برای گرمایش منازل و ساختما‌ن‌ها می‌شود، بدین صورت ممکن است گاز کافی برای تامین ۱۰۰ درصدی سوخت نیروگاه‌ها موجود نباشد، بنابراین از سوخت مایع برای استمرار تولید برق مصرفی کشور استفاده می‌شود، اقدامی که سال گذشته نیز در دستور کار وزارت نفت قرار گرفته بود.

اما آنچه حائز اهمیت بوده این است که با توجه به تجربه سال گذشته از وزارت نفت انتظار می‌رود که در زمستان پیش‌ِ رو اقدامات حساب‌شده‌تری را برای تامین سوخت زمستانی انجام دهد به طوری که نه تنها گاز و برق موردنیاز مردم تامین شود، بلکه اثرات زیست‌محیطی ناشی از سوزاندن سوخت مایع به خصوص مازوت در نیروگاه‌ها نیز کاهش یابد.

اما روز گذشته بیان جزئیاتی از سومین نشست هماهنگی و برنامه‌ریزی تأمین سوخت زمستانی موجب شد که مردم نسبت به برنامه وزارت نفت برای تامین سوخت زمستانی دچار نگرانی شوند. بر اساس خبر درج شده، ارسال حداکثری سوخت مایع به نیروگاه‌ها با اولویت منطقه شمال شرق، استفاده حداکثری از نفت کوره در نیروگاه‌ها و مدیریت تأمین گاز برای مهم‌ترین مراکز تولید برق در کشور، از اصلی‌ترین موضوع‌های مورد بحث در این نشست بود.

 

 

استفاده از عبارت «استفاده حداکثری از نفت کوره در نیروگاه‌ها» در خبر مذکور و موج سواری برخی رسانه‌های خارجی و داخلی بر این عبارت ‌خبرگزاری فارس را بر آن داشت تا موضوع را از مسئولان شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی پیگیری کند؛ به هر حال اولویت تامین سوخت نیروگاه‌ها ابتدا با گاز طبیعی و سپس با گازوئیل است ولی درج عبارت «استفاده حداکثری از نفت کوره» گویای اولویت‌های ذکر شده نیست.

در این راستا برای بررسی این موضوع و جویا شدن از برنامه و اقدامات وزارت نفت برای تامین سوخت زمستان با جلیل سالاری مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی به گفت‌‌و‌گو نشستیم.

 

 

* افزایش ۱۰ درصدی گاز طبیعی و کاهش ۴ درصدی سوخت مایع در نیروگاه‌ها در سال جاری

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی در گفت‌و‌گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس با اشاره سوءبرداشت و شیطنت رسانه‌ای ناظر به پررنگ کردن یک عبارت، درباره برنامه و اقدامات وزارت نفت برای تامین سوخت زمستانی گفت: با روی کار آمدن دولت سیزدهم و بررسی‌های وزارت نفت درباره وضعیت فعلی سوخت‌رسانی به نیروگاه‌ها و راهکارهای تامین سوخت زمستانی متوجه شدیم که سوخت مایع در نیروگاه‌ها نسبت به سال گذشته ۲۰ درصد کمتر از حد استاندارد بوده است‌.

وی ادامه داد: در واقع هیچ برنامه مشخصی در وزارت نفت دولت قبل برای تحویل سوخت مایع به نیروگاه‌ها وجود نداشت درحالی که باید از اوایل سال جاری وزارت نفت برای تامین سوخت مایع نیروگاه‌ها در فصول سرد سال برنامه‌ریزی می‌کرد‌.

سالاری گفت: با تغییر تیم مدیریتی وزارت نفت، ما بلافاصله برای حل این مشکل برنامه‌ریزی و اقدام کردیم‌ بدین صورت به میزان ۱۰ درصد استفاده از گاز طبیعی در نیروگاه‌ها افزایش یافته است‌.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی افزود: همچنین استفاده از سوخت مایع در نیروگاه‌ها نیز در سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۴ درصد کاهش یافته است، در نتیجه با مدیریت و برنامه‌ریزی که انجام شد سوخت موردنیاز نیروگاه‌ها نسبت به سال گذشته از سوخت مایع به گاز طبیعی تغییر کرد.

*میزان ذخایر سوخت مایع نیروگاه‌ها نسبت به سال گذشته بیشتر شده است

وی اظهار داشت: به موازات این کار پیش‌بینی‌ها و تدابیر لازم برای تامین سوخت نیروگاه‌ها در فصول سرد پیش‌ِ رو نیز انجام شده است. با این تدابیر در حال حاضر میزان ذخیره‌سازی سوخت مایع در نیروگاه‌ها بیشتر از مدت مشابه سال گذشته شده است، درحالی که همانطور که اشاره کردم در موعد تحویل گرفتن دولت، این میزان ۲۰ درصد کمتر از مدت مشابه سال گذشته بود».

سالاری با رد این عبارت که «تمرکز وزارت نفت بر استفاده حداکثری از مازوت در نیروگاه‌ها است» عنوان کرد: تمرکز وزارت نفت برای تامین سوخت مایع نیروگاه‌ها در زمستان بر انتقال و استفاده از «گازوئیل» در نیروگاه‌هاست، زیرا آلودگی این سوخت نسبت به مازوت (نفت کوره) کمتر است. یعنی اولویت اول با گاز طبیعی است ولی به دلیل کسری گاز در فصل زمستان به ترتیب استفاده از گازوئیل و مازوت در اولویت‌های بعدی هستند که فعلا تمرکز وزارت نفت بر انتقال گازوئیل به نیروگاه‌ها است.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی گفت: پس وزارت نفت در این دولت‌ علاوه بر اینکه با تقویت ناوگان تضعیف‌شده حمل سوخت باعث شد ذخیره سوخت مایع نیروگاه‌ها برای فصول سرد سال افزایش یابد، سبد سوخت نیروگاه‌ها را نیز به میزان ۱۰ درصد به سمت استفاده از گاز طبیعی (سوخت پاک) افزایش داده و ۴ درصد از میزان استفاده از سوخت مایع در نیروگاه‌ها کم کرده است.

*برنامه وزارت نفت کاهش مصرف مازوت نسبت به سال گذشته در نیروگاه‌هاست

وی درباره اعداد و ارقام مصرف سوخت مایع در زمستان سال گذشته گفت: ‌در سال گذشته آمار مصرف سوخت مایع در نیروگاه‌ها ۱۶ میلیارد لیتر و مصرف نفت کوره در نیروگاه‌ها بیش از ۶ میلیارد لیتر بوده است که عمده این مقدار این در زمستان به دلیل کمبود گاز طبیعی در نیروگاه‌ها مورد استفاده قرار گرفته است‌.

سالاری توضیح داد: ‌این میزان مصرف نفت کوره در سال گذشته درحالی بود که دست وزارت نفت دولت دوازدهم در استفاده از برق‌آبی‌ها برای تولید برق نیز بازتر بود ولی امسال به دلیل خشک‌سالی امکان استفاده از برق‌آبی‌ها نیست و همه فشار روی دوش نیروگاه‌های گازی است و همچنین میزان مصرف گاز در کشور نیز حدود ۷-۸ درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته است، اما با این وجود برنامه وزارت نفت کاهش مصرف سوخت مایع به خصوص مازوت در نیروگاه‌ها است.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی گفت: در زمستان پیش‌ِ رو با توجه به اینکه کمبود گاز برای بخش نیروگاهی محتمل است، وزارت نفت تلاش می‌کند که از ظرفیت ذخیره‌سازی بیش از ۳ میلیارد لیتر گازوئیل در نیروگاه‌ها استفاده کند تا در صورت عدم ارسال گاز کافی به دلیل افت شدید دما در زمستان، نیروگاه از سوخت گازوئیل برای تولید برق موردنیاز مردم استفاده کنند.

وی تأکید کرد: ‌با توجه به افزایش حجم گازوئیل ذخیره‌ شده در مخازن نیروگاه‌ها برای مقابله با بحران‌های احتمالی در فصول سرد و  همچنین افزایش ۱۰ درصد مصرف گاز در سبد سوخت نیروگاهی و کاهش ۴ درصدی سوخت مایع، در مجموع عملکرد وزارت نفت نسبت به سال گذشته بهبود پیدا کرده است و ما تلاش می‌کنیم استمرار تولید برق همراه با حفظ محیط‌زیست در زمستان پیش‌رو محقق شود‌.

* معاملات بورس انرژی حاکی از استفاده حداکثری از گازوئیل به عنوان جایگزین گاز در نیروگاه‌هاست

از اظهارات مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی چنین به نظر می‌رسد که منظور از عبارت «استفاده حداکثری از مازوت در نیروگاه‌ها» در خبر منتشر شده از سومین نشست هماهنگی و برنامه‌ریزی تأمین سوخت زمستانی این نیست که اولویت اول وزارت نفت بر استفاده از مازوت در نیروگاه‌ها است بلکه اولویت اول همانطور که بررسی سوخت‌های ارسالی به نیروگاه‌ها نشان می‌دهد بر تامین سوخت مایع نیروگاه‌ها با «گازوئیل» است.

همچنین بررسی آمار معاملات بورس انرژی نشان می‌دهد که از ابتدای خرداد‌ سال جاری تا‌کنون تنها یک معامله‌ برای صادرات گازوئیل صورت گرفته است (تصویر ۱).

این موضوع حکایت از این دارد که با توجه به کمبود ذخایر گازوئیل نیروگاه‌ها همه تمرکز وزارت نفت بر انتقال تمام گازوئیل تولیدی از پالایشگاه‌ها به نیروگاه‌ها بوده است و اساسا دلیل ممانعت از صادرات گازوئیل نیز اولویت یافتن آن برای تامین سوخت نیروگاه‌ها بوده است.

تصویر ۱

در نتیجه شواهد میدانی نیز نشان می‌دهد که مازوت فعلا در برنامه وزارت نفت برای تامین سوخت نیروگاه‌ها جایی ندارد، هر چند که ممکن است بنابر شرایط حاد ایجاد شده و به دلیل اتمام گازوئیل، استفاده از آن نیز به صورت جزئی انجام شود.

انتهای پیام/


لینک کوتاه : https://tolosiyasat.ir/?p=5325
   

نوشته های مشابه

20آذر
تحلیل تکنیکال انس جهانی طلا
سجاد محمد پور،کارشناس حوزه رمز ارز؛

تحلیل تکنیکال انس جهانی طلا

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها