به گزارش پایگاه خبری طلوع سیاست
محدثه رشید عضو اسبق شورای مرکزی جنبش عدالتخواه دانشجویی و از پژوهشگران حوزه جمعیت و خانواده در گفتوگو با خبرنگار تشکلهای دانشگاهی خبرگزاری فارس با اشاره به تأکید مقام معظم رهبری بر ضرورت افزایش جمعیت و فرزندآوری اظهار داشت: اخیرا خبری مسرت بخش باعث خوشحالی حدود چهار میلیون زوج نابارور شد. باتوجه به اهمیت موضوع جمعیت و تأکیدهای مداوم مقام معظم رهبری طی سالهای گذشته متاسفانه هیچ حرکت امیدبخشی در زمینه های مربوط به مسئله جمعیت و باروری صورت نگرفته بود.
وی افزود: ۳۰ شهریور ماه امسال با تصویب مجلس و پیگیریهای دولت مردان درمان ناباروری تحت پوشش بیمه های پایه قرار گرفت. ضمن تبریک به زوج های نابارور که مانعی مهم برای فرزنددارشدنشان از سر راه برداشته شده است به دولت مردان برای پیگیری های که منجر به بیمه شدن درمان ناباروری شد خدا قوت میگوئیم.
این فعال سابق دانشجویی خطاب به وزیر رفاه و مسئولان حوزه خانواده و جمعیت تصریح کرد: تنها پوشش بیمه نباید به ویزیت و تأمین هزینه برخی از داروهای ناباروری ختم شود و علاوه بر آن باید تمام روند درمان ناباروری و نازایی تحت پوشش بیمه های مشخص شده از سوی دولت قرار بگیرد از عمل IVF گرفته تا دارو و مراقب های بعد از عمل نازایی. همچنین باتوجه به زیرساخت ها و توان داخلی کشور باید داروهای مربوطه تأمین شوند و راحت تر به دست زوج های نابارور برسند و سردرگمی و نگرانی برای تهیه این داروها را نداشته باشند چرا که کشور از نظر دانشمندان و تجهیزات پزشکی از سایر کشورها کمبودی ندارد.
وی ادامه داد: کشورمان ایران باید به عنوان قطب درمان ناباروری در منطقه خاورمیانه قرار بگیرد، که هم درآمد اقتصادی برای کشور دارد و هم باعث تقویت رتبه و قدرت علمی کشور در جهان می شود. دقیقا همان کاری که پژوهشگاه رویان با مدیریت دکتر سعید کاظمی آشتیانی برای مطرح کردن و نشان دادن توان علمی ایران در جهان انجام داد. با این وجود هم از خیلی از کشورها برای درمان ناباروری به کشور ما مراجعه می کنند که جای افتخار است.
رشید گفت: بعد از جهشی که در پیشرفت درمان و بیمه ناباروری انجام می شود باید تلاش کرد تا مراحل درمان رایگان برای زوج ها انجام شود.از مسئولین و دولتمردان انتظار می رود که روند درمان نازایی را در اولویت قرار دهند و گام هایی استوار، به هنگام و سریع برای حل این مشکل بردارند تا این قشر مهم و سرنوشت ساز جامعه کمتر نگرانی و اضطراب داشته باشند.
وی اضافه کرد: برای درمان ناباروری باید یک فکر و اندیشه و راهکار اساسی در نظر گرفت چرا که باز هم با شرایط و سبک زندگی نادرست امکان اضافه شدن زوج های نابارور به این آمار هست. باید در این راستا اطلاع رسانی درست و فرهنگسازی صورت گیرد و صداوسیما و مخصوصا خانم خزعلی معاونت زنان ریاست جمهوری این موضوع را در اولویت برنامه های خود قرار دهند.
این پژوهشگر حوزه جمعیت گفت: باید به زوج های جوان گفته شود چه عواملی در بحث ناباروی موثر است و راه های درمان را چگونه باید پیگیری کرد. اعم از مصرف بیش از حد غذاهای سرد مزاج اعم از فست فودها، غذاهای رستورانی، مصرف مواد غذایی کارخانهای حاوی مواد نگهدارنده، غذاها و محصولات تراریخته، استرس و اضطراب، زندگی ماشینی، تغییر ساعات خواب و بیداری، نحوه نشستن نادرست، استفاده از امواج مضر ( در معرض بیش از حد امواج گوشی های موبایل و…) همگی در ایجاد ناباروری سهم به سزایی دارند و درمان قطعی ناباروری با تغییر سبک زندگی فعلی و حرکت به سمت سبک زندگی صحیح متناسب با آداب و رسوم، فرهنگ، آب و هوای کشور امکان پذیر است.
وی گفت: انتظار می رود که هرکدام از مسئولان به اندازه خود برای درمان قطعی و هرچه سریعتر ناباروری زوجین در جامعه گام هایی بنیادی و مؤثرتر بردارند. گام هایی که ناباروری را از ریشه درمان کند نه علاج موقتی!
انتهای پیام/