• امروز : شنبه - ۶ مرداد - ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 27 July - 2024

اخبار ویژه

دکتر اسماعیل حسینی عضو ناظر در شورای عالی انرژی شد انتخاب حمید سلیمی به عنوان رییس تعاونی حقوقدانان کشور مراسم شیرخوارگان حسینی در شیرخوارگاه «حضرت ولی عصر (عج)» برگزار شد/ شیرخوارگاه «حضرت ولی عصر (عج)» تنها مرکز نگهداری کودکان بی سرپرست و بد سرپرست زیر سه سال استان فارس است بازدید دکتر سید اسماعیل حسینی از کوهمره سرخی ضرورت ورود نهادهای نظارتی و دستگاه قضا به ادعای پست‌فروشی در شهرداری تهران شهر نیازمند عطاری دانا و خموش است/برگزاری انتخابات داخلی شورای شهر تهران در هفته‌های آتی حضور پزشکیان و مخبر در اجتماع عزاداران حسینی نهاد ریاست جمهوری معیارها و روند انتخاب اعضای کابینه چهاردهم تشریح شد تاکید مخبر بر ضرورت اجرای تمام مصوبات ستاد مرکزی اربعین تا نیمه محرم دیدار فرماندهان نظامی و انتظامی با رئیس‌جمهور منتخب ۷۹ ضربه وزارت اطلاعات در رویارویی مستقیم با تروریست‌ها در دولت جدید با آزاد شدن واردات خودرو امکان انتخاب بهتر و رقابت بیشتر وجود دارد نقش تعاون در برنامه پنجم و ششم توسعه/ لزوم توجه به سیاست‌های پشتیبانی و مانع‌زدایی از توسعه‌ی تعاونی‌ها کارگران نتوانسته اند بطور کامل از مواهب اصل ۲۹ قانون اساسی بهره مند گردند/عدم وجود تشکیلات غیر سیاسی و صرفا صنفی بزرگترین معضل کارگران در دهه های گذشته بوده است پیام تبریک رییس شورای اسلامی استان فارس به رییس کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی

5

غذاها و نوشیدنی‌های شیرین زمین را آلوده می‌کند

  • کد خبر : 13969
  • 17 آبان 1400 - 10:52
غذاها و نوشیدنی‌های شیرین زمین را آلوده می‌کند

به گزارش پایگاه خبری طلوع سیاست ایسنا/خراسان رضوی مصرف غذاها و نوشیدنی‌های شیرین نه تنها برای سلامتی بلکه برای محیط‌ زیست نیز مضر است. در سراسر جهان مصرف و تولید مواد غذایی یک چهارم از کل انتشار جهانی را تشکیل می‌دهد. به نقل از ساینس‌ دیلی، در حال حاضر نیمی از زمین‌های قابل سکونت جهان […]

به گزارش پایگاه خبری طلوع سیاست

ایسنا/خراسان رضوی مصرف غذاها و نوشیدنی‌های شیرین نه تنها برای سلامتی بلکه برای محیط‌ زیست نیز مضر است. در سراسر جهان مصرف و تولید مواد غذایی یک چهارم از کل انتشار جهانی را تشکیل می‌دهد.

به نقل از ساینس‌ دیلی، در حال حاضر نیمی از زمین‌های قابل سکونت جهان برای کشاورزی استفاده می‌شود و همین موضوع منجر به از بین رفتن ۶۰ درصدی تنوع‌ زیستی شده است. علاوه بر این تخمین زده شده دوسوم از آب شیرین جهان نیز برای آبیاری زمین‌های کشاورزی استفاده می‌شود.

نتایج بررسی‌ها نشان می‌دهد که مصرف شیرینی‌ها، غذاهای سرخ‌ شده و گوشت‌های فرآوری شده نه تنها برای سلامتی بلکه برای سیاره زمین نیز مضر است. مردم برخی از کشورها از جمله خانواده‌های استرالیایی و نیوزیلندی بیش از آنچه در دستورالعمل‌های رژیم‌ غذایی توصیه می‌شود، غذاهای ناسالم مصرف می‌کنند که همین موضوع در انتشار گازهای گلخانه‌ای مرتبط با مواد غذایی(GHGe) و سایر اثرات زیست‌ محیطی نقش دارد.

سارا فوربس، متخصص تغذیه از دانشگاه استرالیای جنوبی(UniSA) که رهبری بررسی ۲۰ مطالعه در مورد اثرات زیست‌ محیطی مصرف غذا در ۲ کشور را بر عهده داشت، می‌گوید: این یافته‌ها لزوم انتخاب‌های غذایی پایدارتر را برجسته می‌کند.

بر اساس گزارش دولت فدرال آمریکا که در سال ۲۰۲۰ منتشر شد، استرالیا حدود ۵۱۰ تن دی‌اکسیدکربن منتشر کرده که انتشارات مربوط به مواد غذایی ۱۴.۲ درصد از این میزان را تشکیل می‌دهد. همچنین یک استرالیایی به‌ طور متوسط هر روز از طریق رژیم‌ غذایی خود ۱۹.۷ کیلوگرم دی‌اکسیدکربن تولید می‌کند.

گزارش دیگری از سال ۲۰۱۷ نشان داد زباله‌های مواد غذایی تقریبا ۶ درصد از گازهای گلخانه‌ای استرالیا را تشکیل می‌دهد و این موضوع با توجه به آب، انرژی و آفت‌کش‌های مورد استفاده در تولید و بسته‌بندی موادغذایی است که به محل دفن زباله(جایی که با تجزیه متان بیشتری آزاد می‌کند) ختم می‌شود.

به گفته محققان دستورالعمل‌های غذایی فعلی استرالیا(ADG) برخلاف نیوزیلند اثرات زیست‌ محیطی مواد غذایی را در نظر نمی‌گیرد. تخمین زده می‌شود این غذاهای اصلی بین ۶۷ تا ۷۳ درصد از کل گازهای گلخانه‌ای مربوط به مواد غذایی در استرالیا را تشکیل می‌دهد و گوشت، غلات و لبنیات بیشترین انتشار گازهای گلخانه‌ای و میوه‌ها و سبزی‌ها کمترین نقش را دارند.

غذاهای غیراصلی شامل نوشیدنی‌های شیرین شده با شکر، شیرینی و گوشت‌های فرآوری‌شده بین ۲۷ تا ۳۳ درصد از گازهای گلخانه‌ای مربوط به مواد غذایی را تشکیل می‌دهد؛ در حالی که این درصد کمتر از انتشار مواد غذایی اصلی است اما این واقعیت وجود دارد که استرالیایی‌ها مقادیر زیادی مواد غذایی مصرف می‌کنند که برای محیط‌ زیست مفید نیست. در نیوزیلند گوشت، غذاهای دریایی و تخم‌مرغ با میزان ۳۵ درصد بیشترین انتشار گازهای گلخانه‌ای را دارند و پس از آن غذاهای فرآوری‌شده مانند شیرینی و بستنی(۳۴ درصد) قرار دارد.

مطالعات دیگر اثرات زیست‌ محیطی استفاده از آب در تولید مواد غذایی را بررسی کردند. سالانه در استرالیا هشت میلیون مگالیتر آب برای آبیاری استفاده می‌شود تا محصولات کشاورزی تولید شود اما اکثر آن صادر می‌شود و انعکاس دقیق ردپای آب این کشور را دشوار می‌کند.

زمان آن فرا رسیده که با توجه به اهمیت زندگی بر سیاره‌ زمین و سلامتی خود، تاثیرات زیست‌ محیطی نوع و مقدار غذایی که می‌خوریم را بهتر بشناسیم.

پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۵۰ جمعیت جهان به ۱۰ میلیارد نفر برسد و هیچ راهی جز تغییر روش غذا خوردن و تولید غذا برای فراهم‌ کردن نیاز تغذیه‌ای این جمعیت نیست.

انتهای پیام

لینک کوتاه : https://tolosiyasat.ir/?p=13969
   

نوشته های مشابه

12آذر
بازی درمانی در کودکان پرخاشگر
گزارش تحلیلی معاصر :

بازی درمانی در کودکان پرخاشگر

15آبان
درد بی درمان سوختگی در ایران
رئیس هیئت مدیره جمعیت حمایت از بیماران سوخته(ققنوس) :

درد بی درمان سوختگی در ایران

08آبان
شناخت انواع هپاتیت
گزارش تحلیلی معاصر:

شناخت انواع هپاتیت

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها