• امروز : شنبه - ۶ مرداد - ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 27 July - 2024

اخبار ویژه

دکتر اسماعیل حسینی عضو ناظر در شورای عالی انرژی شد انتخاب حمید سلیمی به عنوان رییس تعاونی حقوقدانان کشور مراسم شیرخوارگان حسینی در شیرخوارگاه «حضرت ولی عصر (عج)» برگزار شد/ شیرخوارگاه «حضرت ولی عصر (عج)» تنها مرکز نگهداری کودکان بی سرپرست و بد سرپرست زیر سه سال استان فارس است بازدید دکتر سید اسماعیل حسینی از کوهمره سرخی ضرورت ورود نهادهای نظارتی و دستگاه قضا به ادعای پست‌فروشی در شهرداری تهران شهر نیازمند عطاری دانا و خموش است/برگزاری انتخابات داخلی شورای شهر تهران در هفته‌های آتی حضور پزشکیان و مخبر در اجتماع عزاداران حسینی نهاد ریاست جمهوری معیارها و روند انتخاب اعضای کابینه چهاردهم تشریح شد تاکید مخبر بر ضرورت اجرای تمام مصوبات ستاد مرکزی اربعین تا نیمه محرم دیدار فرماندهان نظامی و انتظامی با رئیس‌جمهور منتخب ۷۹ ضربه وزارت اطلاعات در رویارویی مستقیم با تروریست‌ها در دولت جدید با آزاد شدن واردات خودرو امکان انتخاب بهتر و رقابت بیشتر وجود دارد نقش تعاون در برنامه پنجم و ششم توسعه/ لزوم توجه به سیاست‌های پشتیبانی و مانع‌زدایی از توسعه‌ی تعاونی‌ها کارگران نتوانسته اند بطور کامل از مواهب اصل ۲۹ قانون اساسی بهره مند گردند/عدم وجود تشکیلات غیر سیاسی و صرفا صنفی بزرگترین معضل کارگران در دهه های گذشته بوده است پیام تبریک رییس شورای اسلامی استان فارس به رییس کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی

3

مالچ رسی ساخت ایران به یاری محیط‌ زیست آمد

  • کد خبر : 13275
  • 16 آبان 1400 - 12:44
مالچ رسی ساخت ایران به یاری محیط‌ زیست آمد

به گزارش پایگاه خبری طلوع سیاست به گزارش روز یکشنبه گروه علم و آموزش ایرنا از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، در این فرآیند، پژوهشگران ایرانی از رسی به نام رس بنتونایت کلسیم دار استفاده کردند که پس از خالص سازی و فناور کردن، به صورت محلول بر سطح خاک پاشش می شود. آنها این رس […]

به گزارش پایگاه خبری طلوع سیاست

به گزارش روز یکشنبه گروه علم و آموزش ایرنا از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، در این فرآیند، پژوهشگران ایرانی از رسی به نام رس بنتونایت کلسیم دار استفاده کردند که پس از خالص سازی و فناور کردن، به صورت محلول بر سطح خاک پاشش می شود.

آنها این رس را با حمایت های مالی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، برای نخستین بار در منطقه فوق بحرانی سگزی که در ۲۵ کیلومتری شرق اصفهان واقع است، مورد استفاده قرار دادند.

این نوع مالچ در مقایسه با مالچ های دیگر که پیش از این استفاده می شد، مانند مالچ نفتی یا پلیمری، محیط زیست دوست بوده و قادر است بدون اینکه کوچکترین آسیبی به خاک و محیط زیست وارد کند، باعث تثبیت خاک شود. ظرفیت تبادل کاتیونی بالایی دارد و اگر رطوبت وجود داشته باشد، می تواند ذرات خاک را به هم بچسباند و مقاومت برشی آنها را افزایش دهد و خاک را در مقابل عامل فرساینده که باد است، مقاوم کند.

از دیگر ویژگی های این مالچ آن است که رطوبت را ذخیره کرده و باعث می شود گیاهان بومی که ریشه آنها هنوز خشک نشده، دوباره برگردند. بنابراین نفوذپذیری را کاهش نداده و باعث رشد گیاهان می شود، این مالچ رسی، رطوبت نسبی هوا را می گیرد و با ذخیره سازی آن، موجب رشد گیاهان می شود.

این نوع مالچ در مناطقی که بالای ۱۰۰ میلی متر بارندگی داشته و رطوبت نسبی بالای ۳۵ درصدی دارند، موفق تر عمل می کند؛ چرا که دو و نیم برابر حجم خود آب جذب می کند که این میزان آب می تواند مانع از خشک شدن نهال های بیابانی شود.

پژوهشگران ایرانی در یک طرح ترکیبی، از این مالچ در مناطق اطراف اصفهان استفاده کردند که نتیجه آن، سبز شدن ۱۰۰ درصدی نهال ها بود؛ در حالی که تا پیش از این اتفاق، این حجم رویندگی در آن منطقه دیده نمی شد.

این مالچ، اقتصادی است و یک هشتم مالچ نفتی قیمت دارد، ضمن آن که اگر خودرویی از آن منطقه عبور کند، بعد از نخستین بارندگی، خود را ترمیم می کند.

پژهشگران ایرانی اخیرا در یک آزمایش، در ۲۰ منطقه، تونل بادی با سرعت ۸۰ کیلومتر بر ساعت ایجاد کردند و موفق شدند ۹۸ درصد فرسایش را کنترل کنند. این دستاورد بزرگ سبب شد تا این مالچ منحصر به فرد، هم اکنون در سیستان مورد تست و آزمایش قرار گیرد.

این مالچ ایران ساخت با حمایت های مستقیم معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به بهره برداری رسیده است.

لینک کوتاه : https://tolosiyasat.ir/?p=13275
   

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها