به گزارش پایگاه خبری طلوع سیاست، بازار سرمایه در روزهایی که اصلا حال و روز خوبی ندارد، شاهد خروج پول سهامداران حقیقی نیز هست، از دیگر سو، بورس در روزهای گذشته در تلاطم تغییر مدیریت نیز قرار داشته است.
همه مسائل در هفته سوم مهر دست به دست هم داده است تا همه شاخص های بورس نزولی شوند، از شاخص کل گرفته تا شاخص کل هموزن؛ این شاخص ها یکی پس ازدیگری در حال از دست دادن حمایتهای خود هستند.
در صورتی که این روند ادامه داشته باشد، می توان گفت بازار سرمایه باز هم وارد یک فاز اصلاحی زمانی شده است که زمان برگشت آن نامعلوم خواهد بود.
البته باید دید، بورس به تغییر ریاست این سازمان چه واکنشی نشان می دهد، روز چهارشنبه هفته جاری دهقان دهنوی جای خود را به مجید عشقی داد تا دولت سیزدهم با این تغییر نشان دهد می خواهد بازار سرمایه را به اهالی آن واگذار کند.
شاخص کل همچنان نزولی!
شاخص کل بورس پایتخت در ۴ روز کاری هفته اخیر نزول کرد و تنها در روز دوشنبه اندکی رشد کرد، در اولین روز هفته شاخص کل بیش از ۲۲ هزار واحد نزول کرد و روز یکشنبه ۱۰ هزار واحد ریزش داشت
روزهای سهشنبه و چهارشنبه هفته جاری نیز شاخص به ترتیب ۳۸ هزار و ۲۱ هزار واحد سقوط کرد، بدین ترتیب شاخص بورس در پایان هفته نسبت به آخرین روز کاری هفته قبل ۹۰ هزار واحد پائینتر ایستاد تا یک پله سقوط کرده باشد.
شاخص کل بورس در این هفته با نزول ۶٫۱ درصدی که داشت، رکورد کاهش را در تابستان و پائیز سال جاری شکست، شاخص کل هم اکنون در کانال یک میلیون و ۳۹۷ هزار واحدی قرار دارد.
پیشی گرفتن شاخص کل هموزن در سقوط!
در هفته گذشته شاخص کل هموزن نیز نزول کرد و در پایان هفته نسبت به هفته پیشین ۳۴ هزار و ۵۰۹ واحد پائین تر ایستاد و به رقم ۳۹۲ هزار و ۷۸۱ واحد رسید.
شاخص کل هموزن در هفته سوم مهرماه در ۴ روز منفی بوده است و تنها در روز دوشنبه کمی رشد را تجربه کرده است. بازدهی منفی ۸ درصدی شاخص کل هموزن در مقایسه با به رشد ۱٫۵ درصدی هفته پیش از آن نشان می دهد بورس در هفته گذشته ریزش زیادی داشته است.
کاهش ارزش معاملات و ارزش معاملات خرد
در آخرین روز کاری هفته گذشته کمترین رقم ارزش معاملات کل ثبت شد که ارزشی معادل ۱۰ هزار و ۳۷۷ میلیارد تومان بود، بالاترین رقم هفته نیز در روز دوشنبه به رقم ۳۷ هزار و ۴۹۰ میلیارد تومان رسید، میانگین ارزش معاملات کل هفته ۱۸ هزار و ۲۳۸ میلیارد تومان بود که نسبت به رقم ۲۶ هزار و ۵۶۱ میلیاردی هفته پیش از آن ، افت ۳۱ درصدی را تجربه کرده است.
در هفته سوم مهرماه، میانگین ارزش معاملات خرد بورس ۴ هزار و ۸۹۲ میلیارد تومان بود که نسبت به رقم ۶ هزار و ۶۱۲ میلیاردی هفته دوم مهرماه، افت ۲۶ درصدی داشته است. پایین ترین رقم ارزش معاملات خرد به روز دوشنبه برمی گردد که ۴ هزار و ۳۵۴ میلیارد تومان بود و بالاترین رقم هفته در روز سه شنبه ثبت شد که ۵ هزار و ۴۶۰ میلیارد تومان بود.
رشد صفهای فروش و کاهش صف های خرید
میانگین ارزش صف های فروش در هفته اخیر ۳۰۲ میلیارد تومان بود که از میانگین هفته پیشین ۲۰۶ میلیارد تومان بیشتر بود که رشد ۲۱۴ درصدی ارزش صف های فروش را نشان می دهد، بالاترین رقم هفته ۲۸۹ میلیارد تومان بود که در روز چهارشنبه ثبت شد و پایین ترین رقم به روز یکشنبه برمی گردد که ۷۱ میلیارد تومان بود.
میانگین ارزش صف های خرید در هفته سوم مهرماه ۱۴۸ میلیارد تومان بود که از میانگین هفته گذشته ۲۶۲ میلیارد تومان کمتر بود. در هفته گذشته، میانگین ارزش صف های خرید ۶۷ درصد کاهش یافته است، بالاترین رقم هفته ۴۹۶ میلیارد تومان بود که در روز چهارشنبه ثبت شد و پایین ترین رقم به روز دوشنبه برمی گردد که ۱۰۶ میلیارد تومان بود.
خروج پول از بورس سرعت گرفت
بازار سرمایه در هفتهای که گذشت نیز شاهد خروج پول از بورس بوده است، در این هفته در مجموع نزدیک به ۳۷۰۰ میلیارد تومان پول از بازار سرمایه خارج شد که در مقایسه با رقم ۹۵۰ میلیارد تومانی هفته گذشته رشد ۲۹۰ درصدی را تجربه کرده است.
بیشترین میزان خروج پول در هفته سوم مهرماه به روز سه شنبه با رقم ۱۲۰۴ میلیارد تومان برمی گردد و کمترین میزان خروج پول سهامداران حقیقی نیز برای روز دوشنبه به میزان ۳۲۲ میلیارد تومان بوده است.
بازار سرمایه حالا منتظر رئیس جدید سازمان بورس است تا برنامه خود برای بورس را عملی کند. در صورتی که رئیس جدید این سازمان برنامه مدونی در خصوص تغییر روندهای حاکم بر بورس داشته باشد، می توان امیدوار بود بورس به روزهای عادی و متعادل بازگردد.
انتهای پیام/