• امروز : دوشنبه - ۱۵ خرداد - ۱۴۰۲
  • برابر با : Monday - 5 June - 2023

اخبار ویژه

امام راحل با انقلاب خود هیمنه پوشالی استکبار جهانی را شکست بعد از گل مرادمند، ساپینتو فشار را از روی پرسپولیس برداشت استقبال شورای ائتلاف نیروهای انقلاب از اجرای طرح کالابرگ الکترونیک جزئیات تغییر ساعت ادارات تهران از نیمه خرداد ماه ؛ قاعده شناوری لغو شد معاون اول رئیس جمهور عازم آنکارا شد فرمانی برای عدالت و کاتالیزورِ مسیر پُرسنگلاخ بانکداری اسلامی معاون رییس جمهور: التهاب بازار خودرو ناشی از انباشت تقاضا نسبت به تولید است امام خمینی(ره) اعتماد به نفس را در وجود ملت ایران احیا کردند آغاز سخنرانی رئیس جمهور در مراسم سالگرد ارتحال امام خمینی (ره) جزئیات واگذاری زمین دولتی به خانوارهای دارای ۳ فرزند مردم با برپایی جمهوری اسلامی، نظام متناسب با فرهنگ ایرانی بوجود آورند شناسایی بیش از ۱۱ هزار بیمار مبتلا به جذام در کشور/ ۲ هزار و ۵۰۳ بیمار جان باختند تغییرات دولت در لایحه حجاب ؛ جریمه بی‌حجابی و برهنگی مشخص شد | حبس یا ۲۴ میلیون جریمه در انتظار کدام زنان است؟ | جزئیات مجازات برای آمرین به معروف مانع بزرگ مهدی رحمتی برای حضور در استقلال میزان کاهش نرخ رشد قیمت‌ها از اسفند تا اردیبهشت اعلام شد | تصمیم جدید دولت درباره تأمین دارو

3

مراقب این علائم در سنین جوانی باشید

  • کد خبر : 6362
  • 29 مهر 1400 - 11:01
مراقب این علائم در سنین جوانی باشید

به گزارش پایگاه خبری طلوع سیاست ایسنا/خراسان رضوی آگاهی از علائم اولیه پوکی استخوان (بیماری خاموش)، مدیریت صحیح این بیماری و تشخیص و درمان به موقع بیماری برای همه افراد ضروری است. برای مثال گاهی شکستن ناخن‌ها می‌تواند نشانه پیوندهای ضعیف استخوانی باشد و می‌تواند بر روی استخوان‌های فرد نیز تاثیر بگذارد. این بیماری یک […]

به گزارش پایگاه خبری طلوع سیاست

ایسنا/خراسان رضوی آگاهی از علائم اولیه پوکی استخوان (بیماری خاموش)، مدیریت صحیح این بیماری و تشخیص و درمان به موقع بیماری برای همه افراد ضروری است. برای مثال گاهی شکستن ناخن‌ها می‌تواند نشانه پیوندهای ضعیف استخوانی باشد و می‌تواند بر روی استخوان‌های فرد نیز تاثیر بگذارد. این بیماری یک نفر از هر سه زن و یک نفر از هر پنج مرد بالای ۵۰ سال را تحت‌ تاثیر قرار داده است اما فقط حدود ۲۰ درصد از بیماران مبتلا به پوکی‌استخوان خوش‌شانس هستند که بیماری را تشخیص داده و تحت درمان قرار می‌گیرند.

پوکی استخوان یک بیماری استخوانی خاموش است که در مراحل اولیه علائم ندارد اما می‌تواند تحرک و استقلال فرد را به شدت مختل کند. با توجه به اینکه درصد اندکی از افراد تحت‌ درمان قرار می‌گیرند شیوع این بیماری و تاثیر مخرب آن بر زندگی افراد می‌تواند باعث درد و ناتوانی طولانی‌مدت شود.

پوکی استخوان شایع‌ترین بیماری است که هم زنان و هم مردان را درگیر می‌کند و البته زنان چهار برار بیشتر از مردان در معرض ابتلا به پوکی استخوان پس از یائسگی هستند زیرا کاهش استروژن منجر به کاهش سریع‌تر توده استخوانی می‌شود. پوکی استخوان بیماری است که عمدتا با افزایش سن رخ می‌دهد اما انواع پوکی استخوان نیز می‌تواند جوانان را تحت‌تاثیر قرار دهد.

استخوان یک بافت زنده است که دائما در حال تجزیه و بازسازی است، هنگامی که تولید استخوان جدید با از دست‌دادن استخوان قدیمی همخوانی ندارد، پوکی استخوان ایجاد می‌شود و افراد باید اطمینان حاصل کنند که همه مواد مغذی ضروری را در وعده‌ غذایی روزانه خود مصرف می‌کنند تا از چنین شرایطی جلوگیری کنند. اگر پوکی‌استخوان در مراحل‌ اولیه تشخیص داده شود، قابل درمان است، در نتیجه، هر فرد بالای ۴۰ سال باید استحکام استخوان خود را بررسی کند و سبک‌ زندگی سالمی را در پیش گیرد.

مهمترین راهکارها برای جلوگیری از پوکی استخوان

شیوه زندگی منظم

مصرف غذاهای مفید و سرشار از کلسیم، ویتامین دی (D) و ‌پروتئین کافی

مصرف غذاها یا مکمل‌ها برای حفظ سلامت استخوان‌ها

انجام تمرینات منظم ورزشی

قرارگرفتن در معرض آفتاب

عوامل تهدیدکننده ابتلا به پوکی‌ استخوان

شیوه زندگی کم‌تحرک

سیگارکشیدن یا نوشیدن الکل

یائسگی زودرس

کمبود وزن یا کاهش محتوای تغذیه‌ای

سابقه خانوادگی پوکی استخوان

افزایش شکستگی بعد از ۵۰ سالگی

از دست دادن قد یا حالت خمیده

شرایطی مانند دیابت، آرتریت روماتوئید، سرطان یا بیماری‌های گوارشی

استفاده بیش از حد از استروئیدها و گلوکوکورتیکوئیدها

برخی از علائم و نشانه‌های رایج بیماری

از دست‌ دادن قد

تغییر وضعیت (خم شدن به جلو)

تنگی‌نفس (ظرفیت ریه کوچکتر به دلیل فشرده‌ شدن استخوان‌ها)

درد در ناحیه کمر و گردن

شکستگی استخوان

غذاهای مفید برای جلوگیری از پوکی استخوان

لبنیات مانند شیر، ماست و پنیر

پروتئین مانند گوشت بدون چربی، مرغ و ماهی

سبزی‌های سبز رنگ

پوکی استخوان در آسیا و اقیانوسیه

پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۵۰ بیش از ۵۰ درصد شکستگی‌های مفصل ران در آسیا و اقیانوسیه رخ دهد. بقای افراد مبتلا به شکستگی پوکی استخوان  تا ۶ سال به‌طور قابل‌توجهی به خطر می‌افتد و این بیماران در سال اول با خطر دو برابری مرگ مواجه هستند.

همچنین، پیش‌بینی می‌شود در دو دهه آینده بیش از ۳۱۹ میلیون نفر از افراد ۵۰ ساله و بالاتر از آسیا و اقیانوسیه در معرض خطر بالای شکستگی پوکی استخوان قرار دارند، در حالی که انتظار می‌رود بیش از نیمی از شکستگی‌های ران در جهان تا سال ۲۰۵۰ در این منطقه رخ دهد.

پوکی استخوان در سایر نقاط جهان

تخمین زده می‌شود که تقریبا ۳ میلیون نفر در انگلستان به پوکی استخوان مبتلا هستند و حدود یک پنجم افراد مبتلا به این بیماری مجبور به بازنشستگی و کاهش ساعات کاری خود شده‌اند در حالی که یک چهارم آنها با درد طولانی‌مدت زندگی می‌کنند.

همچنین در ایتالیا،  پیش‌بینی کردند که ۵ میلیون ایتالیایی که ۸۰ درصد آنان را زنان یائسه تشکیل می‌دهد با این بیماری مواجه هستند و ۲۳ درصد از زنان بالای ۴۰ سال و ۱۴ درصد از مردان بالای ۶۰ سال از پوکی استخوان رنج می‌برند.

محققان تخمین زدند که در ایرلند ۳۰۰ هزار نفر در سن ۵۰ سالگی با این بیماری مواجه هستند و تنها ۱۵ درصد از آنان از بیماری خود مطلع هستند.

نتایج بررسی‌ها نشان می‌دهد که حدود ۴۰۰۰ نفر در سال ۲۰۱۹ به علت شکستگی مفصل ران مرتبط با پوکی استخوان در بیمارستان‌های ایرلند بستری شدند که ۶۹ درصد آنان زن بودند. ایرلند ششمین میزان شکستگی مفصل ران در سطح جهانی را دارد.

بهترین درمان برای پوکی استخوان، پیشگیری است البته برخی از داروها نیز در کاهش پیشرفت بیماری موثر هستند. تشخیص زودهنگام این بیماری خاموش برای کمک به افراد به ویژه زنان و جلوگیری از آسیب‌های احتمالی تغییردهنده زندگی بسیار مهم است.

روز جهانی پوکی استخوان هر ساله در ۲۰ اکتبر برگزار می‌شود و موضوع امسال آن «تقویت استحکام استخوان‌ها» بود و برای ایجاد آگاهی در بین مردم در مورد سلامت استخوان و اهمیت حفظ رژیم‌غذایی متعادل است.

منابع

emergency-live.com

irishtimes.com

accesscard.org.uk

timesnownews.com

latestnews.fresherslive.com

news۹live.com

netmeds.com

truescoopnews.com

medicircle.in

newsbeezer.com

firstpost.com

انتهای پیام

لینک کوتاه : https://tolosiyasat.ir/?p=6362
 

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها
logo-samandehi google-site-verification=q_cu6BbJE6iM8wcnX2-fikQV20c7-RwePv3mDNnjrVw
google-site-verification=q_cu6BbJE6iM8wcnX2-fikQV20c7-RwePv3mDNnjrVw