به گزارش پایگاه خبری طلوع سیاست
به گزارش ایرنا، سید جواد ساداتی نژاد شامگاه جمعه در نشست شورای اداری استان بوشهر که جریان ششمین سفر استانی دولت سیزدهم با حضور رئیس جمهوری و اعضای هیات دولت برگزار شد افزود: کمک به روستائیان از محورهای مورد تاکید رئیس جمهوری است و با توجه به اینکه دامدارانی که در زمان حاضر در حوزه تامین پروتئین و گوشت قرمز فعالیت میکنند با خشکسالی روبرو و برای پرواربندی حدود ۶ ماه در زمینه تامین نهاده دامی دچار مشکل هستند برهمین اساس از رئیس جمهوری درخواست میشود برای کمک به این قشر این تسهیلات پرداخت شود.
وی با اشاره به ضرورت تکمیل زنجیره خرما در استان بوشهر ادامه داد: این استان با کسری ۹۰ هزار تنی سردخانه روبرو است که بانک کشاورزی آمادگی پرداخت تسهیلات با کارمزد ۱۵ درصد در این زمینه است و انتظار میرود با دعوت از سرمایه گذاران برای جذب این تسهیلات بتوانیم در این استان صنایع تکمیلی زنجیره خرما را تکمیل کنیم.
ساداتی نژاد دومین اولویت استان بوشهر را شیلات عنوان کرد و گفت: در این استان سالانه ۳۰ هزارتن میگوی پرورشی، سه هزارو ۸۰۰ تن ماهی در قفس تولید میشود که با تقویت زیرساختها این قابلیت در استان وجود دارد که در بخش میگوی پرورشی یک افزایش ۱۰ برابری داشته باشیم به این معنی که تولید میگوی پرورشی تا ۳۰۰ هزار تن و ماهی در قفس نیز به ۶۰ هزار تن افزایش یاید.
وزیر جهاد کشاورزی افزود: آبزی پروری یک حوزه نوین در حوزه تولید ثروت و اشتغال است که به عنوان دومین اولویت وزارت جهاد کشاورزی در دولت سیزدهم خواهد بود.
ساداتی نژاد یادآور شد: تقویت صنایع تبدیلی و پرداخت تسهیلات ۱۵ درصدی در حوزه صنعت میگوی پرورشی از سیاستهای وزارت جهاد کشاورزی که با دعوت از سرمایه گذاران انتظار میرود استقبال و اتفاق بزرگی در این حوزه رخ دهد.
به گفته ساداتی نژاد ۱۲۵ میلیارد تومان برای احداث شبکه برق شهرک شیلاتی رود شور شمالی و ۳۲ میلیارد تومان برای احداث پست برق مجتمع پرورش میگوی شیف، رود شور و موند از دیگر اقداماتی است که در این حوزه برای صنعت پرورش میگو در این استان انجام میشود.
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به صید سالانه ۶۰هزار تن ماهی و ۲ هزار تن میگو از دریا در استان بوشهر گفت: با توجه به مطالبات صیادان بنادر صیادی خورخان، لاور، شیف و نخل تقی ۸۰ میلیارد تومان با همکاری شیلات، بنیاد علوی، سازمان برنامه و بودجه و ستاد اجرایی برای برطرف کردن مشکلات بنادر پرداخت میشود.
وی ادامه داد: استان بوشهر دارای ۳۲۰ هزار هکتار زمین کشاورزی و ۴۰ هزار بهرهبردار سالانه ۱.۵میلیون تن محصول کشاورزی در این استان وجود دارد.
وزیر جهاد کشاورزی گفت: استان بوشهر رتبه سوم تولید خرما، مقام نخست تولید میگوی پرورشی و گوجه فرنگی خارج از فصل را دارد.
وی بیان کرد: از نظر وزارت جهاد کشاورزی نخیلات و توسعه آبزی پروری از جمله اولویتهای اصلی استان بوشهر است که در دولت سیزدهم روی آن سرمایه گذاری میشود.
ساداتی نژاد با اشاره به ضرورت اجرای خط انتقال آب از سد خائیز تنگستان گفت: برای نخستین بار ۵۰ میلیارد تومان برای اصلاح و نوسازی نخیلات استان بوشهر تخصیص یافت.
وی یادآور شد: با توجه به ظرفیتهای موجود در بخش نخیلات این بخش فرصت و سرمایه ای بزرگ برای کشور در بخش صادرات به شمار میرود این درحالی است که نخلستانهای موجود در کشور نتوانسته اند اصلاح و نوسازی شوند و به اعتبار ویژه ای نیاز دارند.
وزیر جهاد کشاورزی همچنین با تاکید بر ضرورت تکمیل شبکه آبیاری و زهکشی در استان بوشهر گفت: با تخصیص ۱۰۷ میلیارد تومان اعتبار به طرح ۲هزار و ۴۰۰ هکتاری سعدآباد پیش بینی میشود تا پایان سال جاری این طرح مورد بهرهبرداری قرار گیرد.
ساداتی نژاد افزود: همچنین ۶۵ میلیارد تومان بین وزارت جهاد و ستاد اجرایی فرمان امام (ره) نیز برای تکمیل شبکه آبیاری نخیلات آبپخش و ۷۵ میلیارد تومان نیز برای فاز نخست طرح شبانکاره اختصاص یافت.
سفر هیات دولت به استان بوشهر از روز پنجشنبه با سفر وزیر راه و شهرسازی به شهرستانهای جنوبی این استان آغاز شد.
در دومین روز سفر رئیس جمهوری همراه با وزیران کشور، نفت، نیرو، اقتصاد و دارایی و جهاد کشاورزی به استان بوشهر سفر کردند که در بدو ورود در فرودگاه بوشهر با حضور مسئولان استان بوشهر از جمله استاندار و نماینده ولی فقیه دراین استان و امام جمعه بوشهر مورد استقبال قرار گرفتند.
همچنین محمد اسلامی معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان انرژی اتمی، دکتر انسیه خزعلی معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده، صولت مرتضوی معاون اجرایی رئیس جمهوری و معاون توسعه روستایی و مناطق محروم معاون اول و رئیس دفتر رئیس جمهوری نیز در بازدیدها ، دیدارها و جلسات سفر رئیس جمهوری به استان بوشهر آیت الله رئیسی را همراهی کردند.
بازدید از شرکت صنعتی دریایی ایران ( صدرا)، منطقه ویژه اقتصادی و اسکله شهید محلاتی ، دیدار با نخلداران اهرم مرکز شهرستان تنگستان، بازدید موزه شهید رئیسعلی دلواری، پروژه راه آهن بوشهر- شیراز – عسلویه و نیروگاه اتمی بوشهر و حضور در نشستهای نخبگان، شورای اداری و جمع خبرنگاران از جمله برنامه رئیس جمهوری در سفر به بوشهر بود.
براساس برنامه این سفر وزیر نیرو از شهرستانهای دشتی و تنگستان، وزیر جهاد کشاورزی از شهرستانهای بوشهر و دشتستان و وزیر اقتصاد و دارایی به شهرستانهای گناوه و دیلم، وزیر راه و شهرسازی از شهرستان های عسلویه، کنگان و دیر بازدید کردند.
با اعلام معاون اجرایی رئیس جمهوری از محل این سفر ۹۴ طرح در قالب ۱۷ فقره توافقنامه با دستگاههای مختلف اجرایی سهم بوشهر شد.