به گزارش پایگاه خبری طلوع سیاست
به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری فارس، با نزدیک شدن به پایان دوره ریاست فعلی فدراسیون بسکتبال، حواشی و شائبهها در آستانه انتخابات زیاد شده و گردهمایی روسای هیاتهای استانی در چند روز اخیر، این شائبه را بیشتر کرده است. برخی معتقدند در دورانی که مجامع فدراسیونها به صورت وبینار برگزار میشود، چرا گردهمایی و هم اندیشی هیاتهای استانی به صورت حضوری و در تهران برگزار می شود.
در میان اهالی بسکتبال این شائبه به وجود آمده که رامین طباطبایی، رئیس فعلی فدراسیون با این هم اندیشیها به دنبال جمع کردن رای و تمدید ریاستش در ۴ سال آینده است.
طباطبایی دی ماه سال ۹۶ بود که رئیس فدراسیون شد و دوران او در این حدود ۴ سال کم حاشیه نداشت که بیشتر آن نیز مربوط به کارهای صورت گرفته در تیم ملی و اوج آن وارد کردن اقلام ممنوعه توسط اعضای تیم بود. البته در این اواخر داوران که از شرایط خود ناراضی بودند هم لب به انتقاد گشوده و معتقد بودند داوری در ۴ سال ریاست طباطبایی به بدترین شکل اداره شد و اعتبار خود در آسیا را هم از دست داد.
با همه این موارد فریدون رئیسی رئیس سابق هیات بسکتبال فارس که مسؤلیت کمیته استانهای فدراسیون را برعهده دارد و خودش را یکی از نزدیکان رامین طباطبایی میداند، معتقد است بهترین دوران بسکتبال به دوران طباطبایی باز میگردد. او میگوید او در این ۴ سال به اندازه ۱۰ سال پیر شده است! از سوی دیگر تاکید دارد که ۳۰ استان در حال حاضر حامی وی برای انتخابات آینده هستند؛ ادعائی که باید دید در عمل چگونه خواهد بود.
*هم اندیشی هیات ها برای انتخابات نبود
* اگر فردی قویتر از طباطبایی بیاید، هیاتها به او رای میدهند
*دوره فعلی بهترین دوره مدیریتی بسکتبال بوده است!
* طباطبایی در این ۴ سال به اندازه ۱۰ سال پیر شده است
*عکسی که از رئیس و سرپرست تیم ملی منتشر شد، جنایت نبود
* ورود اقلام ممنوعه توسط بازیکنان انجام شده و طباطبایی مقصر نیست
* سالن افراسیابی را به طباطبایی ندادند
*سلطانیفر بسکتبال را دوست نداشت
گفتوگوی فریدون رئیسی، مسئول کمیته امور استان های فدراسیون بسکتبال با فارس را در زیر میخوانید:
فارس: هم اندیشی روسای هیاتها در چند روز گذشته برگزار شد و انتقادها به برگزاری آن زیاد بود.
قرار بود این دیدار تیرماه باشد، اما به خاطر کرونا به تاخیر افتاد. جلسه برای ارائه گزارش توسط رئیس فدراسیون در مورد کارهای انجام شده طی یک سال گذشته بود. فدراسیون از زمان حضور طباطبایی استان محور بوده و توجهات نسبت به گذشته بیشتر شده است. اینکه گفته شده جلسه به خاطر انتخابات بوده و جمع کردن رای بوده، اصلا درست نیست چون هیچ حرفی در این خصوص زده نشد.
فارس: این روزها با دستور وزارت ورزش و ستاد کرونا مجامع فدراسیونها به صورت وبینار برگزار میشود. پس چرا این جلسه حضوری برگزار شد؟
اگر قرار بود در مورد انتخابات صحبت و بحثی باشد که طباطبایی میتوانست چراغ خاموش به استانها برود و با روسای هیاتها صحبت کند و رای بگیرد. از سوی دیگر، در وبینارها فرصت طرح خیلی از مسائل نمی شود. جالب است که برخی روسای هیاتهای ما به دلیل برگزار نشدن جلسات حضوری در این یکی دو سال گذشته یکدیگر را به خوبی نمیشناختند. واقعیت این استی که طباطبایی هم در این جلسه هیچ صحبتی در مورد انتخابات انجام نداد و بحثهایی که میشود، درست نیست.
اگر قرار است ما در مورد موضوعی قضاوت کنیم نیمه پر لیوان را هم ببینیم. طباطبایی عملکردش مشخص است و اگر فردی بیایید که قویتر از او باشد، روسای هیاتها به او رای میدهند و عهد اخوت با کسی نبستهاند و فقط منافع بسکتبال را در نظر می گیرند.
فارس: خیلی از روسای هیاتها نیز با انتخاب اشتباه خود یا به انتخاب از سر منافع شخصی به رشته خودشان ضربه زدهاند.
طباطبایی نه به کسی وعده پست و مقام داده و نه بحث مالی داشته، اما به همه استانها در حد توان و براساس وظیفه ای که داشته، کمک کرده است. متاسفانه شرایط بدی به وجود آمده که شما هرکاری کنید، یک ایرادی در میآورند. از سال ۷۴ در بسکتبال بودهام و به جرات میتوانم بگویم ۴ سال فعلی، بهترین دوره بوده است. در این ۴ سال قیمت دلار ۵، ۶ برابر شده اما تیم ملی ما المپیک و جام جهانی رفته و در بازی های آسیایی هم نایب قهرمان شده است.
فارس: البته همه این موارد در گذشته هم اتفاق افتاده و اولین بار نبوده است.
دوران طلایی بسکتبال زمان محمود مشحون بود. آن زمان حامد حدادی و صمد و حامد آفاق چه شرایطی داشتند، اما آیا الان حامد و صمد نیکخواه بهرامی همان کیفیت ۵ سال قبل خود را دارند؟ آیا شرایط مالی آن زمان با الان یکی است؟ قطعا نه. به هرحال اگر قرار باشد از چیزی یا کسی ایرادی بگیریم، از کوچکترین موارد هم میتوان ایراد گرفت و بزرگش کرد.
فارس: با این شرایط طباطبایی برای دوره بعدی هم انتخابات فدراسیون هم نامزد می شود؟
حتما میشود، چرا نشود؟ هیاتهای بسکتبال هم از او میخواهند که نامزد شود. هیاتها هم نماینده جامعه بسکتبال استان ها هستند. من طباطبایی را از سال ۸۸ میشناسم و ارتباط دوستی داریم. او در این ۴ سالی که رئیس فدراسیون بود، به اندازه ۱۰ سال پیر شد! کسی که رئیس میشود، یا باید عاشق باشد یا دیوانه، چون در برخی موارد یک سری افراد به شما انتقاد می کنند که هیچ جای بسکتبال نبوده و هیچ کاری برای این رشته نکرده اند. طی سالهای گذشته شاهد بودیم که فردی را به عنوان رئیس هیات تایید نکردهاند و حالا منتقد رئیس فدراسیون شده و همه چیز را منفی میبینند. طباطبایی به این افراد باج نمیدهد و روسای هیات ها هم از او خواسته اند که به هیچ عنوان به کسی باج ندهد.
فارس: معتقدید هیات های استانی پشت سر طباطبایی هستند و به او رای میدهند؟
هیات ها عملکرد را می بینند و تا زمانی که عملکرد طباطبایی خوب باشد، تمام قد از او حمایت می کنند. همانطور که تاکنون عملکرد او مورد تایید هیاتها بوده است. او در این ۴ سال کوچکترین بی احترامی و بی توجهی به رئیس هیاتها نکرده و بلکه هرکاری هم که از دستش برآمده، انجام داده است.
فارس: ظاهرا استقبال از ثبت نام هم زیاد نبوده است.
به هر حال هرکسی که میخواهد برای انتخابات نامزد شود، طبیعتا همه جوانب را بررسی میکند. الان هم به جرات می گویم که ۳۰ هیات استانی به خاطر عملکرد خوب طباطبایی از او حمایت میکنند.
فارس: البته آقای طباطبایی در این ۴ سال حواشی هم کم نداشته است.
یک عکسی از رئیس فدراسیون و مدیر تیمهای ملی در کشور قطر منتشر شد که کاملا عادی بود، اما برخی آن را آنقدر بزرگ کردند که انگار چه جنایتی انجام شده است.
فارس: به هرحال این عکس نشان داد پروتکلهای بهداشتی را نمایندگان ایران رعایت نکرده اند و برای کشورمان بد بود.
افرادی در این قضیه شیطنت کردند و عکسها را به کنفدراسیون آسیا ارسال کردند. مگر رامین طباطبایی و مسعود قاسمی دل ندارند؟ اینکه بخواهیم با یک عکس حاشیه درست کنیم، بحث دیگری است. کسی هن که عکس را پخش کرده، بد اخلاقی کرده و کارش درست نبود.
فارس: بحث اتفاقاتی که هنگام بازگشت تیم ملی از ژاپن افتاد و اقلام ممنوعه وارد شد هم در دوره طباطبایی بوده است.
مگر قبلا سرپرستان تیم ملی مانند دژبان های پادگان ساک بازیکنان را بازرسی می کردند که در این دوره نشده است؟ بازیکنانی که این کار را کردند، سالها در تیم ملی بوده و تجربه زیادی داشته اند و با قوانین و مقرررات آشنا هستند. آیا مقصر این رئیس فدراسیون است؟
فارس: هر تیمی سرپرست دارد و باید بتواند زیر مجموعه خود را کنترل کند.
سرپرست مگر میتواند ساک بازیکنان را بگردد. در این چند سال هم که تیم ملی سفرهای مختلفی رفته، یک بار چنین اتفاقی افتاده است.
فارس: شماره بازیکنان را چه کسی باید کنترل کند که اشتباه نشود؟
به هرحال شما باید در متن کار باشید تا ببینید چقدر سخت است. سرپرستی تیم ملی کار دشواری است و اشتباه هم پیش میآید.
فارس: هرچقدر هم شما از مدیریت طباطبایی تعریف کنید، به اعتقاد بسیاری از جامعه بسکتبال بزرگترین اشتباه او در مورد سرپرستی تیم ملی بوده است.
من با مسعود قاسمی ۲ سال در شیراز کار کرده ام اما با وجدان تر و مسئولیت پذیرتر از او در عمرم ندیده ام. او بیش از اندازه دلسوز است. هر فردی اشتباهاتی دارد و اگر قاسمی هم ایرادی نداشت که معصوم میشد. هر مسئولی یک نقاط قوت و یک ضعفی دارد، اما قصد و غرضی ندارد. قاضی ها سخت ترین کار را دارند، چون قضاوت کار هرکسی نیست. نزدیکترین فرد به مسعود قاسمی در بسکتبال من هستم، اما اینکه می گویند در چیدمان داوری دخالت می کند، اصلا درست نیست و او نقشی ندارد.
فارس: چرا در مورد افراد دیگر این موارد مطرح نمی شود.
من زمانی رئیس هیات بودم. فردی را به عنوان مدیر تیمهای منتخب منصوب کردم و او هرجا مینشست از من تعریف می کرد، اما بعد از اینکه به خاطر تخلف از کار برکنارش کردم، همه جا از من بد میگفت. هر فردی اگر ۱۰ نفر مخالف دارد، ۱۰ نفر هم موافق دارد. چرا اینها را نمیبینیم. صالحی امیری بارها در جلسات خود از طباطبایی و بسکتبال تعریف کرده و در انتخاب اعضای شورای برون مرزی هم دیدید همه روسای فدراسیون ها با اکثریت آرا او را انتخاب کردند. آنها که با طباطبایی تعارف ندارند. حالا ممکن است ایراداتی هم در کارمان داشته باشیم.
فارس: اینطور که شما میگویید مسئولان ورزش طباطبایی را قبول داشتهاند چرا او نتوانست بعد از ۴ سال سالن افراسیابی را برای بسکتبال بگیرد؟
او از روزی که آمده پیگیر این موضوع است، اما یک جاهایی دیگر زورش نمی رسد. چرا مشحون نتوانست بگیرد؟
فارس: شاید مشحون را قبول نداشتند و به او ندادند.
واقعیت این است که به طباطبایی هم نمی دهند.
فارس: چطور دبیر رئیس فدراسیون کشتی میتواند اما به بسکتبال نمی دهند.
کشتی بحثش جداست و بیشتر مدال های ما را این رشته می گیرد. در مورد سالن شاید ۱۰۰ مکاتبه وجود داشته، اما وزیر سابق ورزش ظاهرا از بسکتبال خوشش نمیآید و رشته های دیگر را دوست داشت.
فارس: شما از کجا متوجه شدید که او از بسکتبال خوشش نمی آید؟
میدانم و از شواهد هم مشخص بود.
فارس: بحثهایی مطرح شده که طباطبایی به خاطر اتفاقات رخ داده در فرودگاه شاید دیگر نتواند نامزد شود، درست است؟
اصلا چنین موضوعی درست نیست چون اساسا او مقصر نبوده است. اتفاقات زیادی در فرودگاه رخ میدهد و هیچ کس هم متوجه نمی شود، اما چون اینها بازیکنان تیم ملی بودند و موضوعش رسانه ای شد، توجهات بیشتر شد. به هرحال بازیکنانی که ۲ میلیارد قرارداد میبندد، نباید این رفتارها را انجام دهند و همه چیز را زیر سوال ببرند. شاید باور نکنید، اما خود طباطبایی به خاطر این موضوع و خدشه دار شدن چهره بسکتبال از همه ناراحت تر بود.
انتهای پیام/