به گزارش پایگاه خبری طلوع سیاست
به گزارش ایرنا، آنتونیو گوترش روز پنجشنبه به وقت محلی در نشست زنان، صلح و امنیت افزود: زنان سازندگان صلح، تحول آفرین و فعالان هستند. آنها در حال میانجی گری و مذاکره با گروه های مسلح هستند و برای حقوق زنان و انسجام اجتماعی در جوامع خود مبارزه می کنند.
دبیر کل سازمان ملل اظهار داشت: اما اغلب اوقات، زنان در حاشیه فرایندهای رسمی صلح باقی می مانند و تا حد زیادی از اتاق های تصمیم گیری حذف می شوند.
گوترش افزود: ما دیگر نمی توانیم نیمی از بشریت را از صلح و امنیت بین المللی حذف کنیم. عدم تعادل قدرت بین زن و مرد همچنان پایدارترین نابرابری در جهان است.
وی اضافه کرد: در میانمار، جایی که زنان از دیرباز نیروی صلح بوده اند- از جمله در جنبش نافرمانی مدنی – به دلیل نگرانی های امنیتی پس از کودتای نظامی بخش زیادی از سازمان های زنان مجبور به تعطیلی عملیات خود شدند. اکنون بسیاری از زنان میانماری مخفیانه به تلاش های خود ادامه می دهند.
گوترش ادامه داد: در اتیوپی، گزارش های وحشتناکی در مورد استفاده از خشونت جنسی به عنوان سلاح جنگی شنیده می شود. دبیر کل سازمان ملل افزود: به رغم تلاش های شجاعانه، زنان یمنی همچنان از روند کلی سیاسی توسط طرف های درگیر کنار گذاشته می شوند. دولت اخیر یمن نتوانست حتی یک وزیر زن معرفی کند که در ۲۰ سال گذشته بی سابقه بود.
گوترش گفت: در افغانستان، دختران و زنان شاهد تغییر سریع حقوق خود که در دهه های اخیربه دست آورده اند، هستند. از جمله این حقوق محروم شدن دختران از نشستن در کلاس های درس است.
دبیر کل سازمان ملل تاکید کرد: ما باید برای حقوق زنان مبارزه کنیم. ما می خواهیم مشارکت کامل و برابر زنان در هر جنبه ای از زندگی را به سرعت دنبال کنیم. این شامل فرایندهای صلح و تحولات سیاسی می شود. سال گذشته، تنها ۲۳ درصد از نمایندگان سازمان ملل در فرایندهای صلح زن بودند.
وی افزود: به عنوان مثال، در لیبی و سوریه شاهد بودیم که اقدامات با اهداف جسورانه، اصول و مشوق های جامع می تواند راهی موثر برای افزایش مشارکت زنان در میانجیگری و روندهای صلح باشد و در افغانستان سازمان ملل متحد به حمایت و دفاع از حقوق زنان و دختران در همه تعاملات با مقامات موقت طالبان ادامه خواهد داد.
گوترش تاکید کرد: ما به برابری کامل جنسیتی کامل از جمله از طریق تعیین سهمیه ها، انتخابات، اصلاحات در بخش امنیتی، خلع سلاح و نظام های عدالت نیاز داریم.