• امروز : سه شنبه - ۲۸ اسفند - ۱۴۰۳
  • برابر با : Tuesday - 18 March - 2025

اخبار ویژه

موفقیت های اتاق اصناف مرکز استان فارس حاصل خرد جمعی است سعدیه، ارگ کریمخان و حافظیه تا ۱۲ شب میزبان مهمانان نوروزی است آزادی یک زندانی مالی در سایه همدلی رسانه های شیراز وزیر نیرو باید با شجاعت و عدالت در مدیریت آب عمل کند انتخابات هیئت مدیره و بازرسی انجمن صنفی کارگران جهرم با حضور اکثریت اعضا واکنش وزارت نفت به تحریم پاک‌نژاد | او به چه دلیلی تحریم شد؟ نظارت اتاق اصناف مرکز استان فارس بر فروش مواد اولیه برای ساخت ابزار آتش زا در آستانه چهارشنبه سوری مخالفت دروزی‌ها با قانون اساسی تدوین شده توسط حکومت موقت سوریه مرثیه‌ای به‌ نام گزارش‌های «پوچ و مهمل» رونالدو بی خیال ریاست شد و کنار کشید! آماده‌باش مراکز درمانی تأمین اجتماعی در ایام نوروز تسهیلات ویژه وزارت جهاد کشاورزی و صمت برای گروه دبش به بهانه ذخیره چای  ️ نمایشگاه بهاره؛ فرصتی برای حمایت از اقشار مختلف مردم طرح نوروزی ۱۴۰۴ گامی مهم در راستای ارتقاء ایمنی، سلامت و خدمات بشردوستانه/هلال احمر فارس در ۱۶۲ نقطه جلسه شورای‌عالی فضای مجازی برگزار شد

8

لزوم بازنگری در سیاست کیفری حفظ کاربری اراضی زراعی و باغی

  • کد خبر : 7462
  • 27 مهر 1400 - 21:00
لزوم بازنگری در سیاست کیفری حفظ کاربری اراضی زراعی و باغی

به گزارش پایگاه خبری طلوع سیاست خبرگزاری میزان – غلامعلی دهشیری، رئیس کل دادگستری استان یزد بیان داشت: دهه ۹۰ با تصویب و تغییرات قانون مجازات اسلامی و آرای وحدت رویه، سیاست کیفری در حمایت از حفظ کاربری اراضی کشاورزی و باغی با چالش مواجه شده است. دهشیری، در هشتمین نشست نقد رای که با […]

به گزارش پایگاه خبری طلوع سیاست

خبرگزاری میزان – غلامعلی دهشیری، رئیس کل دادگستری استان یزد بیان داشت: دهه ۹۰ با تصویب و تغییرات قانون مجازات اسلامی و آرای وحدت رویه، سیاست کیفری در حمایت از حفظ کاربری اراضی کشاورزی و باغی با چالش مواجه شده است.

دهشیری، در هشتمین نشست نقد رای که با موضوع بزه تغییر کاربری غیر مجاز که به میزبانی دانشگاه علم و هنر یزد برگزار شد، زمین را یک منبع غیر قابل جایگزین ذکر کرد و گفت: یکی از چالش‌های مهم بخش کشاورزی ایران، تغییر بی رویه اراضی زراعی و باغی است که سالانه بخش قابل توجهی از اراضی زراعی و باغی را چرخه تولید خارج می‌کند.

وی افزود: با تغییر کاربری، صرفه اقتصادی برای بازیافت زمین وجود ندارد و این مسئله ضرورت بازنگری سریع در سیاست کیفری حفظ کاربری اراضی زراعی و باغی و اهتمام و توجه قانونگذار به این موضوع را ثابت می‌کند.

دهشیری تصریح کرد: گاهی تغییر کاربری به صورت مجاز و به موجب تصمیم کمیسیون تبصره یک ماده یک انجام می‌گیرد، اما متاسفانه در سال‌های اخیر رشد چشمگیر تغییر کاربری‌ها به صورت غیر مجاز صورت گرفته است که آسیب جدی به منافع عمومی و امنیت غذایی وارد کرده و این موضوع به کشاورزی که یکی از شاخه‌های اشتغال پایدار و ثروت آفرین است با میزان سطح کشت اراضی است رابطه دارد.

رئیس کل دادگستری استان یزد با بیان اینکه متاسفانه قانونگذار رویه ثابتی را جهت برخورد با این بزه به کار نبسته است افزود: سیر قانونگذاری در جهت برخورد با بزه تغییر کاربری را می‌توان به سه دهه ۷۰، ۸۰ و ۹۰ تقسیم کرد.

دهشیری تصریح کرد: در دهه ۸۰ به لحاظ اهمیت زمین‌های زراعی و کشاورزی به عنوان دوره ارتقا و تنظیم یاد کرد چرا که با عدم تحقق هدف قانونگذار در حفظ کاربری اراضی با وضع جزای نقدی شناور، تغییر کاربری‌ها بسیاری رخ داد لذا با اضافه شده حکم قلع و قمع بنا و مستحدثات، هدف قانونگذار در اعاده وضع اراضی بحال سابق محقق گشت.

وی افزود: در دهه ۹۰ با توجه به تصویب و تغییرات در قانون مجازات اسلامی، قانون کاهش مجازات حبس و آراء وحدت رویه علیرغم جایگاه مهم زمین در اقتصاد و تامین امنیت غذایی متاسفانه سیاست کیفری در حفاظت و صیانت از زمین‌های زراعی و باغی مورد خدشه قرار گرفت و از این دهه به عنوان دهه کاهش قدرت سیاست کیفری حفظ کاربری اراضی یاد می‌شود.

رئیس کل دادگستری استان یزد گفت: متاسفانه امروز از جرم تغییر کاربری به عنوان جرم درجه ۷ با توجه به تبصره ۳ ماده ۱۹ قانون مجازات اسلامی یاد می‌شود.

وی در پایان خاطر نشان کرد: هدف از نشست نقد رای، تغییر نگرش و رویه قضایی که موجب شناخت نقاط ضعف قانون و قوت جامعه و اصلاح رویه‌ها و علمکرد‌ها می‌شود.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://tolosiyasat.ir/?p=7462
   

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها