• امروز : چهارشنبه - ۱۲ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : Wednesday - 1 May - 2024

اخبار ویژه

دکتر مرندی: خانواده‌ام هیچ وقت به زندگی در خارج فکر نمی‌کنند حکم کمیته انضباطی برای نکونام چه خواهد بود؟ بیش از ۱۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان زکات فطریه و کفارات جمع آوری شد  سفیر ایران: درصورت دست زدن مجدد اسرائیل به اقدام نظامی، پاسخ تهران قاطع تر خواهد بود رییس هیأت مدیره و مدیرعامل منطقه آزاد قصرشیرین مشخص شد پیام تسلیت همت فارس به رییس شورای هماهنگی شهرستان های این حزب در استان مدیرعامل منطقه آزاد قصرشیرین منصوب شد کلیات طرح اصلاح قانون مجازات قاچاق اسلحه و مهمات تصویب شد تحولات کانون وکلا از گذشته تاکنون از زبان دکتر پارسا حقوق امسال کارمندان و بازنشستگان ابلاغ شد + جزئیات دیگر برای تماشای بازی‌های بزرگ به استادیوم نروید! رییس‌جمهور: سازش با صهیونیست‌ها قمار روی اسب بازنده است/ ایران همچنان حامی مقاومت می‌ماند تصویب ۱۳ دستور کار حفاظتی محیط زیست در دولت سیزدهم سودآورترین بازار ایران را بشناسید + عکس دیدار نماینده منتخب شهرستان سپیدان و بیضا با رییس دیوان محاسبات کشور

3

درمان ۷۱ نوع بیماری با خون بند ناف جنین

  • کد خبر : 16108
  • 22 آبان 1400 - 7:12
درمان ۷۱ نوع بیماری با خون بند ناف جنین

به گزارش پایگاه خبری طلوع سیاست ایسنا/لرستان یک متخصص زنان و زایمان با اشاره به این‌که امروزه تقریباً در درمان ۷۱ نوع بیماری بشر می‌توان از خون بند ناف استفاده کرد، گفت: در کشور ما نیز چند بیماری ازجمله کم‌خونی ارثی، سرطان خون حاد یا لوسمی و کم‌خونی آپلاستیک در کودکان، به طور روزمره با […]

به گزارش پایگاه خبری طلوع سیاست</p>


ایسنا/لرستان یک متخصص زنان و زایمان با اشاره به این‌که امروزه تقریباً در درمان ۷۱ نوع بیماری بشر می‌توان از خون بند ناف استفاده کرد، گفت: در کشور ما نیز چند بیماری ازجمله کم‌خونی ارثی، سرطان خون حاد یا لوسمی و کم‌خونی آپلاستیک در کودکان، به طور روزمره با کمک سلول‌های بنیادی درمان می‌شوند.

مریم حیدری‌بهاروند در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: خون بند ناف، خونی است که بعد از تولد در بند ناف و جفت باقی مانده و معمولاً دور ریخته می‌شود، در حالی که می‌توان با نگهداری آن برای سال‌های طولانی به افراد نیازمند پیوند مغز استخوان کمک کرد.

وی ادامه داد: این خون غنی از سلول‌های بنیادی است که می‌توانند بسیاری از بیماری‌های خطرناک ازجمله سرطان را درمان کنند.

حیدری با اشاره به این‌که نگهداری این خون به دو صورت عمومی و خصوصی انجام می‌شود، عنوان کرد: شما می‌توانید خون بند ناف فرزندتان را با پرداخت هزینه در بانک‌های خصوصی فقط برای خانواده خود نگهداری کنید یا بدون پرداخت هیچ هزینه‌ای با اهدای آن به بانک‌های عمومی به درمان افراد غریبه کمک کنید.

این متخصص زنان و زایمان ادامه داد: ۱۰۰ هزار سلول بنیادی در هر سی‌سی خون بند ناف یا ژله وارتون خونی است که بعد از زایمان در طناب ناف باقی می‌ماند، این خون تیره‌رنگ است و حجم آن به طور متوسط به ۶۰ سی‌سی می‌رسد، البته به‌ندرت حجم آن ۷۵ سی‌سی نیز می‌شود.

وی عنوان کرد: درواقع سلول‌های بنیادی با قرار گرفتن در شرایط مستعد بافتی و سلولی می‌توانند به سلول‌های خونساز، سیستم ایمنی، عضله قلب، کبد، بافت استخوانی، اعصاب و… تبدیل شوند.

حیدری با اشاره به این‌که امروزه تقریباً در درمان ۷۱ نوع بیماری بشر می‌توان از خون بند ناف استفاده کرد، افزود: در کشور ما نیز چند بیماری ازجمله کم‌خونی ارثی، سرطان خون حاد یا لوسمی و کم‌خونی آپلاستیک در کودکان، به طور روزمره با کمک سلول‌های بنیادی درمان می‌شوند، این خون در گذشته معمولاً بعد از زایمان دور ریخته می‌شد، اما هم‌اکنون در ایران سه بانک بزرگ خون بند ناف آن‌را طبقه‌بندی و نگهداری می‌کنند.

این متخصص زنان و زایمان با اشاره به این‌که بانک بیمارستان شریعتی، بانک مرکز رویان و بانک سازمان انتقال خون ایران در این زمینه جزو مراکز پیشرو دنیا هستند، تصریح کرد: پیوند مغز استخوان در ایران تقریباً از سال ۶۸ آغاز شد و تا امروز آمار آن در کشور بسیار بالا بوده است و کشور ما در این زمینه تجربه‌های بومی منحصربه‌فردی دارد.

وی ادامه داد: مادری که می‌خواهد خون بند نافش را نگه دارد باید قبل از زایمان موضوع را با پزشک زنان خود مطرح کند و به یکی از مراکز نگهداری خون بند ناف مراجعه داشته باشد تا کارکنان بانک خون به موقع در اتاق زایمان حضور پیدا کرده و خون بند ناف را به طور استریل جمع‌آوری کنند، این خون در اسرع وقت به بانک فرستاده می‌شود و در فریزرهای تانک ازت در دمای منفی ۸۰ درجه سانتی‌گراد برای سال‌های طولانی نگهداری می‌شود.

حیدری بیان کرد: به این ترتیب خون بند ناف هم برای خود نوزاد و هم برای فرزندان دیگر مادر و هم برای افراد غریبه در آینده قابل‌استفاده خواهد بود، البته وزن گیرنده خون نباید بیشتر از ۲۰ کیلوگرم باشد، خون بند ناف مزایای بسیاری دارد.

این متخصص زنان تصریح کرد: این خون به سادگی جمع‌آوری می‌شود، بدون نیاز به آماده‌سازی خیلی پیچیده قابل ‌استفاده بوده و ارزان تمام می‌شود، و علاوه براین واکنش پیوند برای میزبان خیلی کم رخ می‌دهد.

وی با اشاره به این‌که بیماری برگر از دیگر بیماری‌های قابل‌درمان با استفاده از خون بند ناف است، عنوان کرد: در این بیماری رگ‌ها در اندام‌های انتهایی بدن بسته شده و بافت سیاه می‌شود، همچنین این خون در ترمیم‌های عصبی پارکینسون کاربرد دارد. و تعداد بیماری‌های قابل درمان با خون بند ناف زیاد است، اما به طور عمده این خون در سرطان خون کودکان و نوزادان، بیماری‌های نقص سیستم ایمنی، فانکونی، هورنر و… کاربرد دارد.

حیدری تأکید کرد: به مادران توصیه می‌شود حتماً خون بند ناف فرزند خود را نگهداری کنند تا تعداد بانک‌های خون بند ناف در ایران زیاد شود و دریافت‌کنندگان آن روزبه‌روز افزایش یابند، برای استفاده از خون بند ناف، مراکز پیوند مغز استخوان باید درخواست رسمی صادر کنند، بعد از آن کد تطابق بافتی خون بند ناف با شخص گیرنده مقایسه می‌شود و اگر جواب مثبت بود در اختیار گیرنده قرار می‌گیرد.

این متخصص زنان و زایمان تصریح کرد: در آسیب‌های نخاعی، تزریق سلول‌های بنیادی توانسته اندازه محل آسیب نخاعی را کوچک‌تر کند و در آسیب‌های نخاعی کوچک هم گاهی باعث ترمیم آن شده است.

انتهای پیام

لینک کوتاه : https://tolosiyasat.ir/?p=16108
   

نوشته های مشابه

12آذر
بازی درمانی در کودکان پرخاشگر
گزارش تحلیلی معاصر :

بازی درمانی در کودکان پرخاشگر

15آبان
درد بی درمان سوختگی در ایران
رئیس هیئت مدیره جمعیت حمایت از بیماران سوخته(ققنوس) :

درد بی درمان سوختگی در ایران

08آبان
شناخت انواع هپاتیت
گزارش تحلیلی معاصر:

شناخت انواع هپاتیت

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها