• امروز : چهارشنبه - ۳ دی - ۱۴۰۴
  • برابر با : Wednesday - 24 December - 2025

اخبار ویژه

فعالیت ۲۰ بازارچه در شهر شیراز در قالب طرح «از مزرعه تا سفره» در آستانه ماه مبارک رمضان دانشگاه شیراز، دانشگاه برگزیده کشور در توسعه مرکز هدایت شغلی پیام تسلیت قالیباف در پی درگذشت اشرف بروجردی خسرو کریمی برگزیده جایزه «بهترین اقدام رسانه‌ای» شد پیام صریح پزشکیان به آمریکا درباره مذاکره | با فرانسه توافق کردیم… | واکنش به درخواست اصلاح طلبان در صورت شکست مذاکرات صلح، شرق اوکراین را تصرف می‌کنیم اقدامات پیشگیرانه شرکت عمران برای مدیریت روان آب‌ها و آبگرفتگی معابر کیش موانع موجود در راه آموزش به زندانیان استان فارس به زودی برطرف می شود نصب پایلوت سیستم پایش هوشمند سوخت بر روی ماشین‌آلات معدنی فارس؛ گامی مهم در بهینه‌سازی مصرف و واقعی‌سازی سوخت مورد نیاز دعوت از علاقه‌مندان فارس برای حضور به‌عنوان نماینده رسمی هیئت ورزش های همگانی استان فارس در پنجمین دوره رشته «مافیا» به میزبانی اصفهان تداوم امدادرسانی هلال‌احمر فارس به بیش از یک هزار و ۴۵۰ نفر طی بارش‌های اخیر سفر مرموز باراک به اسرائیل/ خشم نتانیاهو از ترامپ/ آیا اسرائیل به زودی به لبنان حمله می کند؟ مترو پروژه‌ای فناورانه، اجتماعی، زیست‌محیطی و آینده‌ساز است/ نیاز فوری امروز قطار شهری در شهر شیراز تامین ٧ رام قطار است برگزاری محافل «آبروی بازار؛ افتخار اصناف» به همت و ابتکار اتحادیه های صنفی شهرستان شیراز مراکز روزانه افراد بالای ۱۴ سال دارای اوتیسم برای نخستین بار مجوز می‌گیرند

14

چند اشتباه رایج در رژیمهای غذایی

  • کد خبر : 19841
  • 29 آبان 1400 - 10:38
چند اشتباه رایج در رژیمهای غذایی

به گزارش پایگاه خبری طلوع سیاست عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، بر رعایت سه اصل تعادل، تنوع و میانه روی در تمام رژیم های غذایی تاکید کرد و نقش صرف وعده های اصلی و میان وعده ها در فواصل زمانی مشخص را در کنترل اشتها و کاهش وزن بسیار موثر خواند. به […]

به گزارش پایگاه خبری طلوع سیاست

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، بر رعایت سه اصل تعادل، تنوع و میانه روی در تمام رژیم های غذایی تاکید کرد و نقش صرف وعده های اصلی و میان وعده ها در فواصل زمانی مشخص را در کنترل اشتها و کاهش وزن بسیار موثر خواند.

به گزارش ایسنا، دکتر زهرا یاری متخصص تغذیه و رژیم درمانی، در خصوص نوشیدنی‌های رژیمی، اظهار کرد: مصرف این نوشیدنی‌ها در زمان مصرف وعده غذایی یا بلافاصله بعد از آن موجب اختلال در فرآیند هضم، افزایش اشتها و میل به خوردن شیرینی جات شده و نمی تواند موفقیت ما را در کنترل قندخون و کاهش وزن تضمین کند.

وی همچنین درباره برخی تصورات غلطی که در مسیر کاهش وزن میان مردم رواج دارد، عنوان کرد: افزایش مصرف برخی مواد غذایی همچون میوه و سبزی و در مقابل کاهش یا قطع مصرف غلات و پروتئین به ویژه نان و برنج با هدف کاهش وزن، اقدامی اشتباه است و باید توجه داشت میزان مصرف تمام مواد غذایی در روند رژیم باید کنترل شده باشد.

وی با بیان اینکه در تمام رژیم‌های غذایی باید به سه اصل تعادل، تنوع و میانه روی توجه کرد، افزود: میوه‌ها علی‌رغم فوایدی که برای بدن دارند، مصرف زیاد آنها می‌تواند باعث افزایش قندخون، چربی خون و حتی بروز کبد چرب شود. 

به گفته وی، رژیم‌های غذایی تک ماده‌ای و تجویز مصرف فقط یک نوع میوه یا سبزی در طول روز به جای غلات، لبنیات و پروتئین در طولانی مدت آسیب های جبران ناپذیری به سلامت فرد وارد می‌کند.

یاری، کالری مصرف یک واحد از برخی میوه ها را با یک واحد غلات که شامل پنج قاشق برنج یا یک کف دست نان است، برابر دانست و گفت: هیچ گروهی از این مواد غذایی نمی توانند جایگزین گروه دیگر باشند؛ چراکه از لحاظ ارزش غذایی و میزان کنترل احساس گرسنگی تفاوت بسیاری دارند.

وی در خصوص زمان مصرف میوه‌ها در طول روز، تصریح کرد: توصیه می‌شود سه یا چهار واحد میوه مورد نیاز بدن در طول روز در میان وعده ۱۰ الی ۱۱ صبح، ۴ الی ۵ عصر و در صورت مصرف شام زودهنگام و سبک، ۹ الی ۱۰ شب، به صورت تکی مصرف شود. خوردن میوه بلافاصله بعد از صرف وعده اصلی، موجب دریافت کالری مازاد و در طولانی مدت بروز کبد چرب خواهد شد.

این عضو هیئت علمی دانشگاه، ادامه داد: به طور کلی صرف وعده‌های اصلی و میان وعده‌ها در فواصل زمانی مشخص نقش موثری در کنترل اشتها و کاهش وزن دارد. در همین راستا خودن صبحانه پیش از ساعت ۹ صبح، میان وعده ساعت ۱۰ تا ۱۱ صبح، ناهار ساعت ۱ تا ۲ ظهر، میان وعده ساعت ۴ تا ۵ عصر و شام قبل از ساعت ۸ شب توصیه می‌شود.

یاری در خصوص نوشیدنی‌های رژیمی نیز عنوان کرد: مصرف این نوشیدنی‌ها در زمان مصرف وعده غذایی یا بلافاصله بعد از آن موجب اختلال در فرآیند هضم، افزایش اشتها و میل به خوردن شیرینیجات شده و نمی‌تواند موفقیت ما را در کنترل قندخون و کاهش وزن تضمین کند.

بنابراعلام دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، وی با اشاره به مضرات خوردن مایعات بلافاصله قبل، بعد و حین مصرف غذا، عنوان کرد: با صرف غذا، شیره گوارشی به منظور هضم و جذب مواد غذایی، ترشح می شود و خوردن مایعات در این میان یا بلافاصله بعد از صرف وعده اصلی موجب رقیق شدن شیره گوارشی، اختلال در هضم و در نهایت آسیب‌های گوارشی خواهد شد. توصیه می‌شود از نیم تا یک ساعت قبل و یک تا ۲ ساعت بعد از وعده غذایی، مایعات نوشیده نشود.

انتهای پیام

لینک کوتاه : https://tolosiyasat.ir/?p=19841
   

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها